3. 9. 2013

Nedávno jsem si postěžovala skrz stravu konkrétně, že nemám teplý oběd jednou za čas a protože se stravuji  hlavně živou a syrovou stravou zvanou raw food, tak mi stačí teplé jídlo jednou za čas. Zrovna dnes nadešel čas kdy jsem si chtěla dát teplý oběd, ale naše jídelna  nedokáže uvařit veganský oběd, a tak jsem se  domluvila  s majitelem, že v klidu mi prodá jen přílohu, konkretně si vybírám rýži a dnes jsem ji měla a musím konstatovat, že se opravdu povedla - skvělá, sypká, lehounce promaštěná a nepřesolená, čistá přírodní chuť, tak jak to mám ráda se sypanou petrželkou. Jsem moc spokojená  jen škoda, že tohle je asi nejvhodnější příloha co u nás vaří, uvítala bych klidně quinou, bulgur, kroupy, fazole a mnoho jiných  rostlinných příloh. Zjišťuji, že mi vyhovuje jíst jednoduše.

A dnes Vám sem přidám svůj jídelníček o který si píšete.



5,00  -  ječmen + 10x chlorella, ořechové mléko
7,30  - smothie ( 230g ananasu a 50g listového špenátu), byl toho litr po zředění
8,45  - 100g suché směsi ( ořechy a brusinky) RAW
10,30- 396g meloun vodní
11,45 - rýže s petrželkou lehce promaštěná ( celá miska), 10 tablet chlorelly
14,00 - 100g suché směsi  jako dopoledne
15,30 - okurky nakladačky 8ks střední velikost - pro někoho přesrostlé :-)
17,00 - protein Sunwarior RAW
20,00 - 4 tablety spiruliny

Jak sami vidíte jím Raw vegan, ve stravě jsou zastoupeny všechny živiny - bílkoviny, tuky i sacharidy.

Přeji krásný zbytek  večera!

6 komentářů:

  1. Pro mě je to takový hodně zvláštní jídelníček :) Chlorellu se spirulinou jsem brala na pomoc s trávením a tak.. a pomáhalo to ;) U nás ve školní jídelně překvapivě začali vařit kuskus i bulgur, taky salát z cizrny ale celý plave v majonéze takže taky žádná výhra :D :) Sem tam se dá něco vybrat ;) :) Přeji pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vĕřím, já nejím klasicky a nikdy nepůjdu s davem, vitariánství je mi souzené. ZP -chlorella, jeçmen a spirulinu beru z jiného důvodu, ne jako nĕco na čas, je to už rok součást mého stravování a bude do smrti. Syntetické a chemické potraviny neuznávám.
      Jídelny jsou kapitola sama o sobĕ a co se tváří zdravĕ ve finále zdravé není :-(.

      Vymazat
  2. Anonymní12:31

    ahoj Radko, děkuji za zveřejnění jídelníčku, je fakt zajimavý. Pro mně by to asi nebylo, já totiž ráda "jím", ani smoothie a jiná tekutá strava (proteinové a sacharidové nápoje) by mně dlouhodobě neuspokojily. Ale je mi jasný, že každýmu vyhovuje něco jinýho a je to jen v hlavě (taky jsem nejedla 5 let maso, protože mi nechutnalo...), takže to chápu.

    Radko,nechceš napsat ještě nějaký příspěvek o regeneraci při cvičení/sportu? Je vhodné si při silových cvičeních dávat např. celý den rest day (bez dalšího pohybu)? Nebo je vhodné, když silově cvičím určité svalové skupiny, je druhý den cvičit zas (i když jinými cviky) nebo je to skutečně prostředek k růstu a je to naopak vhodné? V tomto nějak tápu :-)Silovým cvičením nemyslím jen posilovnu, ale třeba posilování s vlastní vahou, funkční tréninky (TRX, Hiity atd.)
    Jinak Ti moc děkuji za to, že vedeš svůj blog, všude na ostatních blozích se často fotí a prezentuje jídlo (ne, že by mně to nezajímalo), ale Tvůj blog je jiný, pro mně moc zajímavý. Děkuji. Marcela

    PS: napsala jsem příspěvek dvakrát nějakým nedopatřením, tak kdyby tam u Tebe ten první někde visel, tak ho,prosím, vymaž :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pořádku, tvé otázky zodpovím v článku, který napíšu. Můj jídelníček vychází z vitariánství a může být velmi pestrý. Nyní jsem se dost pídila po soje a vypadá to, že ji přestanu jíst. :-(

      Vymazat
    2. Anonymní17:23

      Soja by mně hodně zajímala, já sama jsem se od ní dost odklonila (nějak samovolně a přirozeně), jím vlastně jen občas tofu, ale nyní je dost modni pít sojová mléka a jíst sojové jogurty (ty jsem taky jedla, nyní mi nechutnají). Díky M.

      Vymazat
    3. Zkoukni video na www.receptnaspokojenost.com, začíná to postřikama, ale pak se dostaneš dál k soje a kukuřici, je to sice dlouhý dokument, ale fakt stojí za to.

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.