7. 9. 2013

Motivace a disciplína

Tak jako mnoho žen toužím po  postavě snů a samozřejmě se mi nedaří toho dosáhnout. V čem je tedy problém? Upřímně řečeno je to  jako s dietami a  tkví to v  disciplíně a trénincích. Ptáte se jak to? Vždy´t sportuješ a poměrně dost. Ano sportuji, ale je to na udržení stávajícího stavu ne na zlepšení. Být fit není jen sezonní záležitost, ale je to životní styl a kdo chce úspěch musí přijmout disciplínu. Víte jakmile vidím, že tělo reaguje a zlepšuje se, tak polevím a tady právě jsem v danný moment nedisciplínovaná, uvědomuji si to a ze svých zápisků to i vidím.  
Tak jak tedy dál, vytvořím si plán v excelu  na každý den přesný počet cviků a tréninků vč. 2 rest day, a od října začnu si vyplňovat  okénka  zvýrazňovačem. Strava bude součástí plánu a  musím dodržet i pitný režim, který zase flákám.
Nechci být jen hubená, ale i pevná. Tukovou vrstvu ještě nějakou mám, která se mě drží. V pondělí se objednávám na speciální přístroj ( konečně jim tam skončí dovolená) co mě bude dělat diagnostiku a od toho se odpíchnu, snad měření proběhne do konce září.

A čeho chci dosáhnout? Tohle je má motivace a má postava snů.


Mějte se krásně a buďte disciplinovaní!

Radka

7 komentářů:

  1. Anonymní20:22

    Dobrý večer Radko, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte zkušenosti s hubnutím při užívání antidepresiv. Slyšela jsem, že je to hodně obtížné. Bohužel u mě aktuální. Díky Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobní nemám. Obávám se, že se tĕlo bude hubnutí bránit.:-(

      Vymazat
  2. Anonymní20:22

    Ahoj Radko, mám to stejně. Jakmile udělám skok k lepšímu, v ten moment povolím. Teď už se měsíc nemůžu hnout z místa, přestože stále cvičím, jen jsem některá cvičení nahradila během, váha mi stojí. Možná je to i tím, že jsem navýšila i příjem, protože po hodinovém běhu jsem byla hladovější a vyčerpanější.Ale dnes je opět můj startovací den, takže ode dneška chci být disciplinovaná :) Držím ti moc palce. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důležité je si to přiznat, najít chyby a vyvarovat se jich. Já mám špatnĕ nastavený treninky, a odpočinky, zvýšený příjem, špatný pitný režim. Musím si udĕlat mĕsíční propracovaný plán a ne řešit to z minuty na minutu:-).

      Vymazat
  3. Krásné postavy..Jen mi v poslední době došlo že už můj život nemůže být jen cestou za dokonalou postavou..Není důležité být dokonalý ale šťastný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme nějaké cíle a svůj životní příběh, já mám vše co jsem si přála, svůj život jsem podřídila rodině a nyní nadešel čas věnovat se sama sobě což jsem nikdy před tím nedělala. V mládí by mě něco takového ani nepadlo chtít takovou postavu a soutěžit, snažit se překonávat sama sebe. Nechci být dokonalá ani to nejde - nikdo není dokonalý, chci být zdravá a spokojená sama se sebou což jsem, ale chci zkusit překonávat hranice svých možností.:-)

      Vymazat
  4. Anonymní13:34

    Ja jsem ted taky cca po 15 letech aktivniho sportu (po dvouapulmesicni necvicici pauze) skoro na zacatku a taky jsem si uvedomila, ze pokud se chci vylepsit (postavu), musim ted vic pridat na cviceni a chce to zmenu (vic posilovani, casteji a vic discipliny a pevne vule). Podporu rodiny mam, manzel je sportovec, zdravou stravu dodrzujeme oba. Mam spise muskulozni postavu (nebo je to z mladi z posilovny),Tvoje inspirace se mi taky libi, a taky Zuzka Light :-) .Taky jsem v patek vlitla do obhodu a poridila si pro lepsi motivaci nove boty do fitness a par hadriku :-) uz ted se tesim na zitra az si zacvicim....

    OdpovědětVymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.