24. 11. 2013

Rekapitulace - nerekapitulace

Zdravím,

tak jak se máte? Nevím jak Vy, ale na mne působí nedostatek světla a ty ponuré dny mě nenabíjejí energií, poslední dobou  ani  necvičím, protože jsem byla nemocná a angína se mi vrátila znovu, ale na druhou stranu jsem si odpočinula i když jsem ztratila kondičku za tu krátkou dobu. Dneska jsem hupsla na diagnostiku a divila se, ačkoliv moje tělo vypadá skoro stejně, tak diagnostika ukazuje zhoršení, takže je zapotřebí s tím něco dělat. Promýšlím si plány už na příští rok a je zapotřebí si kondici udržovat, abych si  to co plánuji splnila, prakticky mám na to půl roku a tak chci začít od prosince a být důsledná a nevymlouvat se a neomlouvat si své debužírování ve stravě, které mám poslední dobou dost často ( i na raw stravě se snadno přibere, když popustíte uzdu a debužírujete).
Motivační foto

Od prosince si začínám zapisovat  v časovém sledu: ranní váhu, stravu a přesný popis tréninků, nesmím opomenout pitný režim, který zanedbávám, takže každý den láhev vody bude mou přítelkyní ( a nebudu ji ředit s džusem - lisovanou štávou z ovoce, tak jak to dělám nyní), tak se uvidím co zvládnu za prosinec, ale Štědrý den si fakt užiju, jako jediný den v prosinci, kdy budu mít povoleno hřešit. Ve stravování bych se chtěla vyvarovat koncentrovaných potravin, které na raw stravě dost jím a snížit příjem ovoce na minimum nebo na žádné, možná bude nutností zařadit i více tepelně upravených potravin.
 Poslední dobou koketuji i s myšlenkou znovu  PALEO stravování, protože co jsem na rawu, tak jsem na tom hůře, jednoduše řečeno naklíčené a namáčené obiloviny a luštěniny ne mé tělo nepůsobí blahodárně viz projev alergie v září, která do dnešního dne není objasněná, pouze domněnky byly vysloveny od lékaře, ale bezva alergoložka mi spoustu věcí vysvětlila. Stravování bych musela upravit na takové RAW paleo, ale to je předčasné zatím, uvidím jak bude tělo reagovat na omezení obilovin, luštěnin a ovoce.
Takže moje půlroční ,,Do formy" brzy začne.

A co vy jak jste na tom s kondicí a tělesnými parametry teď v zimě?

Všem přeji hezký den!
Radka

17 komentářů:

  1. Na Štědrý den se tedy také nehodlám absolutně omezovat. Dokonce ani na 1. a 2. svátek vánoční to zřejmě nebudu moct nějak vyhrocovat, rodinné obědy u babiček se nedají odmítnout. :)) Ale o tom ty Vánoce jsou. :))
    Tak držím pěsti, ať se tvá půlroční přeměna vydaří! :))
    Já jsem na tom teď dobře, ačkoliv jsem teď týden proležela doma s nějakým bacilem, tak odpoledne už vyrážím do posilovny, takže se těším. :)) Netuším, jestli jsem ztratila kondičku, ale záda mě pěkně bolí po tom týdnu nicnedělání, tělo mám celkově dost ztuhlé, takže to dneska bude hlavně o pořádném strečinku. :))
    Užij si zbytek víkendu!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to já díky nemoci jsem necvičila déle, kliků zvládnu sotva polovinu co předtím. Ono kandice se vrátí docela rychle, tělo si pamatuje. U nás na vánoce je to už trochu jinak, protože dera se odstěhovala, tak nejezdíme po příbuzných, vše uděláme v jeden den a na oběd tam ani nebudeme. Já už nyní se těším na manželovu rybí polévku, dám si i kapra a bramborový salátek, dám si i nepečené cukroví mňam, mňam.
    Ono snad ani nejde o přeměnu, jen o dosažení formy a tu pak stejně člověk ztratí, protože pak už není na sebe tak přísný, proto má spousta závodnic soutěžní formu a mimosoutěžní, ale to ty víš moc dobře z časáků. Jsem zvědavá na nový Fitness - bude v něm jak se udržet svěží a fit ve vyšším věku ( můj případ) :-)

    Taky ti přeji hezký zbytek víkendu!

    OdpovědětVymazat
  3. Uzdrav se brzy :)
    Paleo stravování se mi moc líbí, myslím, že bys do toho měla jít, pokud ti raw nevyhovuje :)..
    já už sbírám vita recepty na Vánoce a začnu je zkoušet, abych měla dokonalý Štědrý den .. ale hřešit raději nebudu, protože jsem to dělala celý tento týden a není mi moc do skoku :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, cvíčo mi už moc chybí, musím být brzy fit. No já nějak extremně nehřeším, protože by mi bylo zle, ale ty vánoce asi budu a dokonce se na to těším:-)
      Tak ať je ti brzy ok a do skoku.

      Vymazat
  4. Anonymní9:21

    Musím říct, že počasí vůbec neřeším a miluju úplně bez výjimky každé. Je to osvobozující! Člověk ho stejně nemůže nijak ovlivnit, tak proč se jím nechat ovlivňovat. Tyhle kratší dny mám moc ráda, protože přijdu domů, zapálím svíčky, zatáhnu žaluzie a užívám si tepla. Ani neumytá okna nejsou vidět! :-) Těším se na první sníh, pro mě je to romantika, když máme zasněženou zahradu. A taky se krásně vrací ze zimy do vyhřátého domova. No a o víkendu už první vánoční trhy, my tradičně na Sychrov, předvánoční čas mám tento rok nabitý zážitky, budu stíhat i pár dní lázně, takže se moc těším. A co se týče mé stravy - moje je pro mě dokonalá. Nejsem vůbec nemocná, zmizela migréna, mám energii, nemám potřebu hřešit, protože ta "moje" jídla jsou daleko lepší než klasika, navíc se můžu od stolu pokaždé klidně odvalit a stejně nepřiberu ani deko a není mi ani těžko ani nejsem zralá si dát po obědě dvacet :-) To je po letech řešení nadváhy a sportování jen proto, abych zhubla, hodně velká úleva. Taky jsem zkoušela kde co, ale teprve teď jsem spokojená a vše mi logicky zapadlo a tak to mám ráda. Každému moc přeju, aby našel tu svoji správnou stravovací cestu! Všem krásný předvánoční čas a užijte si ho! Javanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, neumím si tě představit s nadváhou. Nadváhu jsem nikdy neměla vždy tak akorát, teď chci osvalené tělo a pevné, ta trocha tuku mě tam štve no:-(

      Vymazat
    2. Anonymní13:06

      No já se už s nadváhou taky radši nepředstavuju, ale byla tam, i když podle tabulek ne, BMI jsem měla pořád do 25. Ale 173/70...pak i 72... nic moc. Radko, mám rezervy, svaly bych potřebovala, ale já se k tomu prokousávám. S nárůstem energie přichází touha po pohybu, takže věřím, že bude i kondice :-) Javanka

      Vymazat
    3. Tos nadváhu dle tabulek neměla, byla jsem na to stejně, jen já mám asi více svalů.
      Taky se prokousávám, dnes jsem měla vařenou stravu a jsem mrtvá a unavená,miluji svou živou, musím to nějak zkloubit a vykoumat.:-)

      Vymazat
  5. Anonymní14:01

    No vidíš a já po minulý víkend po kurzu raw vánočního pečení byla zpruzelá, v břiše nepohoda, prostě nic moc i přes to, že jsem cukroví snědla pár kousků. Byly i smoothie, šťávy, studená polévka z hlívy... Doma jsem si večer dala fazolový "guláš" a hned jsem byla plná energie a nálada šla taky nahoru. Jenže já jak si to tak uvědomuju, tak já jsem třeba ovoce nikdy neměla moc ráda a jedla ho skoro jen z donucení. Totéž syrovou zeleninu. Naopak moje kamarádka ovoce vždycky milovala a teď je téměř 100 % raw a přes to, že má cukrovku, tak je ok. Zatím teda. Jinak nadváhu podle tabulek jsem neměla, ale na pohled zcela určitě. A pocitově taky, protože jsem byla jak mašina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ja po kurzu pohoda, dýňová polévka mňam, já zase vždycky milovala ovoce a zeleninku. Zvláštní jak to máme každý jinak:-), a to je dobře:-))))))

      Vymazat
  6. Anonymní16:19

    No ovoce a zeleninku jím na metráky, ale ne syrovou. Ale je to fakt - co člověk, to originál a to je je fakt dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní20:53

    Ahoj Raduš, taky se těším na Fitness s článkem pro nás "starší". Já jsem teď na tom podobně. Od května nejím pečivo, rýži, vločky, těstoviny, brambory atd. a bylo mi hej. Jenže jsem si přečetla knížku, jak odolat tukům a sladkému (můj problém) a na základě toho jsem opět zařadila sacharidy. Mému tělu jsem radost neudělala a navíc jsem se za týden docela obalila. Radši jsem se ani nevážila a honem jsem se vrátila ke svému stravování. Včera jsem se rozhodla, že se zaměřím více na posilování, poprvé mi to začalo po 20 letech chybět. Dosud mi stačilo jen běhání, Bob Harper, Jillian a spoustu dřepů a mrtvých tahů. Taky chci ve stravě omezit papání arašídového másla, které jím po lžících a musím přidat v pití, v poslední době (to je tou zimou) nemám takovou potřebu. Štve mě, že jsem dokázala shodit 10 kg a teď nedokážu sundat ten poslední špíček na pupíku, abych byla na 100 % spokojená :) Už se poohlížím po nějakém krásném motivačním deníčku na příští rok :) Držím ti palce o to víc, že jsem stejná věková kategorie a nějak si čím dál víc uvědomuju, že je to s věkem těžší a těžší. Někdy mě napadá, jak je nespravedlivé, že dřu jak blázen, jím zdravě a pak čtu blogy, kde se děvčata ládují "zdravě", téměř necvičí a hubnou :( Moc tě zdravím a fandím ti. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to sladké vidím jako problém, ty tuky ani ne, když se jí ty správné. Úplně ti tozumím, do svých 42 let to byla pohoda a udržování taky, teď ve 44 letech si to nemyslím a je to opravdu boj.
      Vlaďko ten špíček sundáš, ale chce to vytrvat v tom co děláš sama pro sebe, přeji ti od srdce at se ti to podaří.:-)

      Vymazat
    2. Anonymní14:20

      Mně jen holky není jasný, proč jste přesvědčené, že jíte zdravě a ne "zdravě", když se stejně musíte hlídat jak psi, abyste nepřibraly a cvičit pomalu ve dne v noci, abyste tu figuru aspoň trochu udržely? Po lžících jíst arašídové máslo, abyste se aspoň trochu zasytily a měly energii na další cvičení? Vůbec vám to nehaním, spíš jen nerozumím! Vám je fuk, že se nenajíte a pokud, tak to nazýváte hřešením? Že vás pohyb baví je fajn, to chápu, po několika měsících čtení Radčina blogu i chápu, že se vám líbí ženy, co mají svaly, ale proč při poměrně extrémní pohybové zátěži a racionálním stravování nehubnete daleko víc, resp. tak, jak byste si přály? U mě je to přesně obráceně - do 43 let boj o každé deko a od 43 let pohoda a radost a váha menší než v 7. třídě. Na svaly teprve dojde ;-) Javanka

      Vymazat
    3. Javanko , nemyslím si, že se hlídám ve dne v noci se stravou, cvičení mne naplňuje a mám ambice jít do soutěže, jo tenhle rok jsem to podělala, protože jsem se poddala problémům se srdcem pak autonehoda atd.
      Asi je to nepochopitelné, ale mě tenhle fitness život baví. Do života ostatních nevidím, tak to co píšeš bych nemohla napsat, tak jako nevidí osttní do mého života a věz, že každý den mám úplně jiný.
      Přeji ti abys byla spokojená celý zbytek svého života a nepřišel čas, kdy by ti tohle dělalo starosti , jako mnoho dalším ženám.

      Vymazat
  8. Anonymní22:46

    I já zareaguji na Javanku. Je mi 41. Jsem sportovec tělem i duší snad od narození, celý život jsem štíhlá, a to bez diet! Miluji sladké a nikdy jsem se nemusela hlídat a i po 3 těhotenstvích (30 kg nahoře), jsem vše kojením a sportem sundala. Ale před 4 lety jsem ke své práci začala studovat +řdičák, nebyl čas, takže jsem první jídlo měla až v 8 večer. Během 3 měsíců 17 kg navíc a to nejhorší? Nešlo to dolů. Denně jsem běhala, jedla často a zdravě a zmizelo pár kilo. Nehlídám se jako pes. Jen jím to, co mému tělu vyhovuje. Pečivo to není. A arašídové máslo jí s láskou, ne kvůli energii. Sním půl kuřete k obědu. A když dostanu chuť, dám si sladký koláč nebo čokoládu (celou). S váhou jsem spokojená, ale chci mít pevné tělo. Je to špatně? Mě to baví, není to pro mě stres.Chci si dokázat, že věk mě nezastaví. Odměna? Můj muž mě chválí a obdivuje mou "figuru". V 7. třídě jsem měla sotva 45 kg :) Ale tak mám 2 roky,abych dokázala to, co ty :) Zdravím Vlaďka (Radce se omlouvám za dlouhý komentář, který je možná trochu mimo)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlaďko neomlouvej se, ono totiž kolikrát se stane, že někdo něco napíše a protistrana to vezme jinak, nebo si mylně pŕedstaví něco, pak bohužel vznikají dohady a někdy i hádky. Psané slovo je někdy hodně zavádějící.

      Já bych ani 45 kg nechtěla, tělo by bylo slabé, kdysi jšm měla chvilinku 49kg a to v dobách manželské krize, psachika byla špatná a fyzicky jsem taky nebyla v pohodě. Pro mne je ideál 57kg, ale tělo chce 60-62kg.vcelku respektuji věk a čím je člověk starší, tak se váha mění, ale chci mít své sny a věřit, mít tajné přání ohledně postavy, chci být v očích manžela krásná a skoro dokonalá s bezva postavou- na tom není nic špatného když se chci líbit a cítit spokojeně. S manželem jsem 28 let a letos jsme měli 24 výročí sňatku, tak se nedivte, že chci být pro něj stále krásná a atraktivní.:-) a moje dcery aby byli pyšné, že mají pohlednou maminku a ne nějakou babku co rezignovala na sebe.:-)

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.