19. 11. 2013

Živá strava a její pozitiva

Živá strava - syrová strava, neboli raw food, living food

Živá strava je synonymem zdraví, vitality, jasné a bystré mysli a svěžesti.

Veganská (tedy čistě rostlinná) syrová strava zahrnuje všemožné rozmanitosti rostlinné říše. Vitariáni ( neboli ti, co se živí syrovou rostlinnou stravou) konzumují rozličné plody ovocných stromů, keřů a zeleniny. Na výběr mají z pestrého množství ořechů a semen, divokých bylin a rostlin.
Pro zpestření lze využít sušené ovoce, mořské řasy, super potraviny (neboli superfoods), za studena lisované olej, sójové omáčky a miso pasty, semínka a luštěniny ke klíčení, octy a balsamika, přírodní sladidla, dehydrované, zpracované suroviny jako slané placky a krekry všech chutí, sladké sušenky a tyčinky a to vše nejlépe v bio kvalitě. Můžeme si sami připravit výtečné a zdravé pokrmy ze základních surovin.
Základem teorie syrové stravy je fakt, že vše živé v potravinách se při zahřátí nad 42 stupňů zničí a tepelně upravená strava je "mrtvá". Strava je přirozená v jejím tepelně nezpracovaném, syrovém stavu, tak, jak nám jej sama příroda nabízí.
Živá strava umožňuje našemu tělu odpočinout si, načerpat síly z vitamínů a enzymů, nezatěžovat se trávením ani detoxikací od jedů.
Přijměte proto s láskou a vděčností to, co nám tato Země nabízí.

 Desatero pozitiv živé stravy

  1. Jasná a svěží mysl
  2. Po jídle nepřichází únava, ale naopak energii doplníme
  3. Čistá pleť, mizí ekzémy a jiné kožní problémy
  4. Postupné mizení rozličných zdravotních problémů
  5. Ustálení váhy. Hubený může přibrat, silnější naopak zhubne.
  6. Možnost částečné nebo úplné samostatnosti v obživě - sběr, pěstování.
  7. Automatická postupná sounáležitost s přírodou a pochopení jejích principů
  8. Lepší zvládání stresových situací, větší klid a pohoda.
  9. Menší potřeba spánku. Není nutná dlouhá a náročná regenerace jako po vařeném jídle.
  10. Začneme-li sami u sebe, dříve nebo později se k nám začne přidávat nejbližší okolí = má smysl začít sám u sebe, neboť změna u jednoho člověka může být velikou změnou v globálu.

zdroj:  www.ziva-strava-obchod.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.