6. 11. 2013

Raw jídelníček -ukázka

Dnes jsem pro vás připravila ukázku jídelníčku vitarián , bohužel fotky nemám, ale snad časem něco bude.










Snídaně: zelený ječmen,10 tablet chlorelly, kaše z 2 banánů, hrsti mandlí cca 50g, kokosové mléko a hrsti konopného semínka
Svačina: 1 zelená paprika
Svačina 2:  kaše z 1banánu, celé okurky, hrsti mandlí a konopného proteinu raw, posypáno klíčky z        quinoi, pohanky a slunečnice
Oběd:  salát z eskaroly, ledového salátu, radicchia,  frizee a mrkve s olivovým olejem
Svačina: konopný protein, mandarinka 2 ks
Večeře:  celá okurka, 1 ks rajče, mrkev 2ks
Večeře 2 :  protein raw Sunwarior

Jak sami vidíte jídelníček obsahuje bílkoviny, tuky i sacharidy, spoustu vitamínů, minerálů a hlavně životodárných enzymů.  Tohoto stravování  se nemusí člověk obávat a pokud je zimoumřivý tak  doporučuji přidávat zahřívací potraviny jako je zázvor, kurkuma, skořice, pohanka, , hřebíček aj.

Mějte se hezky!
Radka

15 komentářů:

  1. Zajimavy! nevim jak jinak to popsat..premyslim jestli by mi to vyhovovalo a vydrzela to. ze zacatku to bylo tezke nebo si telo rychle zvyklo? :-) mnoho veci vubec neznam.. a kombunace okurky a bananu? :-D tyjo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nyny mě dlouho trvala přechodová fáze a i tak nejsem 100% vitarián. Existují firmy co se touto stravou zabývají a vyrábějí super produkty jako chleby či tyčinky-ty mlsám, jsou v raw kvalitě. Já jsem zvyklá mít hodně zeleniny a ovoce,tak to není problém, kombinace si dělám dle chutí. Snažím se jíst tak abych nebyla pod bazálním metabolismem,což si myslím že je důležité a mnoho vitariánů to neřeší.

      Vymazat
  2. tak je to zajimavy zpusob stravovani.. ale podle me je to strasne malo. jako ja nejsem zadny velky jedlik, sama bojuju s velikosti porci, ale ten obed se mi zda silene pidi midi:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neuvedla jsem množství je toho velká mísa k obědu. Objemově je toho hodně. Zajímavy a hlavně zdravý způsob,tohle je jídelníček dost jednoduchý,ale pochoutky co vitariáni dělají jsou nejlepší co jsem kdy jedla, miluji raw dorty. Na klasické sladké nejsem,jen občas mi chybí zmrzliny.

      Vymazat
  3. Anonymní15:34

    Zajímavé :) nemohla bych se ale takto stravovat, jsem 0 - masožrout:D chtěla jsem se zeptat...mám NEloupané konopné semínko, jak jej konzumovat? všude čtu protichůdné informace..někde píší namáčet, jinde mlít či jíst přímo...
    A také jak je to u vitariánství s bílkovinami? ořechy a semena nejsou plnohodnotnými zdroji.. :) děkuji za odpověď a přeji krásné odpoledne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu,taky jsem si tím prošla a neuměla si to představit:-), konopné semínko můžete konzumovat celé,ale ty slupky jsou nepříjemně tvrdé,já používám všechny-loupané, neloupané a konopný protein,záleží na zpracování potraviny a balení( kvůli oxidaci),nikdy nekupuji v průhledném obalu ho. Přidávám ho do kaší či smothié a nebo piju protein z něj. Namáčet ho klidně můžeteprotichůdné informace budou vždy a ve všem,protože každá potravina má své pozitiva i negativa a je na każdém člověku zvážit co je pro něj lepší a co je ochoten podstoupit.

      Vymazat
    2. Rostlinná říše poskytuje i plnohodnotné bílkoviny,jen se to musí kombinovat, aby se té plnohodnosti dosáhlo a byl zajištěny všechny aminokyseliny co si tělo neumí vyrobit samo. Takže bílkoviny najdeme v ořeších,semenech,zelenině,luštěninách a obilovináchsuper e konopné semínko a quinoa. :-)

      Vymazat
  4. ten salát k obědu je pro mě je to málo, to je tak moje příloha k obědu :D
    celkově je toho málo, já jím hodně ovoce a zeleniny a vím že by mě to nezasytilo :)
    ale obdivuji tě že to vydržíš!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ti jen zdá,není toho málo,ten salát byl ve velké míse ne na talíři,když se podívám k tobě na blog tak jsem toho měla 3x více k obědu. Jj zdání klame :-)

      Vymazat
  5. hezkéé :) ten protein ti tak závidím, já na něj pořád šetřím :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není co závidět, není nic extra jen doplní bílkoviny.:-)

      Vymazat
  6. Muzu se jeste zeptat jestli te tohle stravovani vyjde o moc draz? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych pravdu napsala,tak jsem to nikdy neporovnávala,ale pokud máš domácí jablka,v tescu seženeš zralé banány 5 ks za 10,- a koupíš zelené list a ořechy,tak tipuji na den,že se do 100 vejdeš.

      Vymazat
  7. Anonymní22:03

    Na mě je to studené a je toho málo, i když plná mísa, sním toho za den tak asi 10x tolik. Ale rozumím, že ti to vyhovuje, ono je strašně fajn, když člověk přijde na to, co mu dělá dobře. Pochoutky raw mám taky moc ráda. Příští týden jdu na kurz vánočního raw pečení a to se těším, protože všechno je to takové mokré, sladké a dobré. Takže sladkůstky a dobrůtky jo, ale jinak si nedám sáhnout na svou tepelně upravenou stravu :-) Syrová strava extrémně oslabuje dráhu ledvin, krátkodobě to tělo zvládá, ale dlouhodobě nevím. Jsou vůbec tady u nás lidi, kteří takhle jedí dlouho (10, 20 let nebo i víc) a jsou v pohodě? Nemyslím lidi v Karibiku a ze zemí, kde je teplo, tam je to něco jiného, ale u nás, v našem pásmu. Javanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní7:42

      Moje reakce na tvůj koment by byla hodně dlouhá a tak tedy jen zkráceně -ano jsou vitariáni co se stravuji dlohodobě a prospívá jim to,tohle stravování není pro každého na čem někdo prospívá jiný chřadne.
      Píšu jako anonym,protože mi spadllo přihlášení . Radka

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.