6. 10. 2013

Vitariánství a vitariáni

Nedělní rekapitulace nebude a ani do budoucna s pravidelností nepočítám, pouze ojediněle přidám  shrnutí jak na tom jsem pro ty co to zajímá, ráda bych zařadila více propagace vitariánství a syrové živé stravy.
Sama nejsem 100% vitariánka, ale stravuji se tak průměrně z 80%, stále to beru jako přechodovou součást do budoucna, jsou ale dny kdy tak jím 100%, nic méně si myslím, že je to přirozené, přirozený vývoj mé osobnosti. Připravila jsem pro Vás dopředu pár článků a určitě přidám i nějaké recepty, aby jste věděli, že i na této stravě se dá skvěle jíst.

Níže naleznete rychlý přehled několika světoznámých osobností z nejrůznějších oblastí lidské činnosti, kteří svěží lifestyle - většinový (u mnohých kompletní) podíl čerstvého ovoce a zeleniny ve stravě - používají jako jeden z pilířů zdravého životního stylu.
Když se zadíváte těmto lidem do tváře, tak vidíte jak jen září, jak jsou plni života, vitariánství jim svědčí vypadají mladě a svěže, to jsou výhody tohoto  zdravého životního stylu zaměřeného na raw food.



DEMI MOORE
herečka (48 let)

V devadesátých letech se mezi ostatními herečkami Holywoodu pohybovala na nejvyšších příčkách popularity a současně získala prvenství co by nejtučněji placená. Debutovala v roce 1982 a do současnosti hrála ve více než třech desítkách filmů, tím doposud nejúspěšnějším byl Ghost (Duch). Po delší době koketování a hraní si s principy svěžího lifestylu se po odmlce objevila na plátně ve filmu Charlieho andílci: Na plný pecky a její nádherné tělo z ní rychlostí světla učinilo jednu z nejznámějších celebrit ztělesňujících zdravý životní styl.

ANTHONY ROBBINS
profesionální řečník (51 let)

Spisovatel a motivační speaker proslulý především knihou Awaken the giant within (Probuďte v sobě obra) nyní pomáhá milionům lidí po celém světě dosahovat úspěchu napříč všemi oblastmi života. Patří mezi nejuznávanější osobnosti osobního rozvoje vůbec. Jeho knihy a výukové programy jsou dnes zdrojem inspirace ve více než 2000 školách, 700 věznicích a 100 000 zdravotních a humanitárních organizací. Tony Robbins je otevřeným zastáncem svěžího lifestylu a na svých akcích o něm s nadšením vypráví. Zdraví je dle něj základem pro úspěch ve všem.

MIMI KIRK
Investorka, byznyswoman (73 let)

V 70. a 80. letech byla Mimi hodně před televizními kamerami a dokonce se objevila i v epizodě originálního Star Treku. Matka čtyř dětí a babička sedmi. Příliš mnoho vnuků a vnuček o svých prarodičích nemůže říct, že drží titul "nejvíc sexy". Mimi v roce 2009 vyhrála titul o nejvíce sexy vegetariána nad 50 let. Je jí 71! Většina dalších soutěžících mohla být jejími dětmi. Po této výhře dostává stovky nabídek týdně do různých televizních pořadů a rádií a tak se rozhodla rok 2010 zasvětit vystupování a sdílení, co ji svěží lifestyle a změna stravování před dvěma lety přinesly.

MIKE ADAMS
Badatel, žurnalista - NaturalNews.com

Mike je pravděpodobně jedním z nejznámějších autorů a žurnalistů v oblasti zdraví, alternativní medicíny a bádání v pozadí farmaceutického průmyslu. Jeho deník Natural News (okolo miliónu návštěvníků denně), pro který sám napsal již přes 1600 článků, je světoznámě uznávaným zdrojem informací k tématu. Vše to začalo, když se jako čerstvý třicátník pomocí stravy a změny životního stylu vyléčil z cukrovky 2.typu. To odstartovalo vášeň podělit se se světem o kontroverzní poznatky o moderní medicíně a na druhé straně o nesmírnou jednoduchost zdravého způsobu života (farmaceutický průmysl ho moc v lásce nemá... zdravý člověk není dobrý zákazník).

RAINBEAU MARS
Světoznámá instruktorka jógy (32 let)

Autorka nespočtu DVD, globální a nesmírně respektovaná velvyslankyně společnosti Adidas, konzultantka desítek "áčkových" celebrit, modelek a vlivných osobností nejen showbyznysu. Rodačka z Colorada se ke zdravému životnímu stylu a oblasti čerstvé stravy dostala díky své matce, Brigitte Mars (www.brigittemars.com). Celá její na zdraví zaměřená rodina v ní zasela důležitá semínka, která později vyklíčila ve spolupráci s dvěma guru jógy, Chuckem Millerem a Maty Ezratym, kteří pomohli odstartovat a zformovat raketovou kariéru v obřím rozsahu, kterého si dnes Rainbeau užívá. Více o této mladé a nakažlivě energické dámě na www.rainbeaumars.com

DJ Qbert
Legendární DJ, skladatel (42 let)

Richard Quitevis, známý ve světě jako DJ Qbert nebo Grandmixer Qbert, je, jak již přezdívka napovídá, profesionální DJ a skladatel. A ne jen tak ledajaký. Mnozí často v souvislosti s Richardem používají označení Jimi Hendrix mixážních pultů, protože je dokáže přimět "zpívat" neobvykle komplexním a mazaným způsobem. Dokonce vynalezl první hudebně anotační systém pro tzv. scratching, battling a komponování na vinylové desky. V hudebním světě je DJ Qbert jednou z velkých žijících legend. O jeho nejen hudebním portfoliu, významných úspěších a životní filozofii se můžete dočíst víc na jeho stránkách www.thudrumble.com


TIM VANORDEN
Profesionální běžec (43 let)

Tim VanOrden je nesmírně inspirujícím a obdivuhodným mužem. Ačkoliv nikdy předtím nebyl atletem, nyní ve svých čtyřiceti letech poráží mladé kluky v těch nejnáročnějších běžeckých disciplínách planety. Mezi takové patří například běhy výškovými budovami typu Empire State Building, běh v hlubokém sněhu atd. Naběhá přibližně 130 km týdně. Tim k čerstvé stravě přičichnul od roku 2004 a běhat začal rok poté. Nyní je jeho RunningRaw projekt fenoménem, který masám předvádí výkonnost poháněnou ovocem a zeleninou. Mnoho atletů se již jeho zápalem nakazilo. Více na jeho blogu, kde se mimo jiné dělí o svůj trénink, výsledky, stravu, radosti i překážky 

DONNA KARAN
módní návrhářka (63 let)

Zakladatelka celosvětově známého oděvního gigantu DKNY (Donna Karan New York) se pyšní vysoké oblibě pro unikátnost svého oblečení. Ať už výsledný design směřuje k jakékoliv podobě, Donna vždy zdůrazňuje: „Začíná i končí to tělem. Jeho smyslné vyjádření, cit pro bezpečí a svoboda pohybu jsou základem mého tvůrčího ducha.“ I to je důvod, proč za svůj život prošla desítkami různých „diet“. „Jedině až díky změně stravy jsem natrvalo ztratila těch posledních deset kilogramů, které mě trápily celá desetiletí, a k tomu jsem dostala nový ultraenergický život,“ dodává. 

JASON MRAZ
muzikant, zpěvák, textař (33 let)

V současnosti nesmírně populární zpěvák, který byl již několikrát nominován na prestižní ceny Grammy a během své kariéry si zazpíval s velikány hudebního nebe jako jsou Alanis Morissette, James Blunt, John Popper a mnoho dalších. Jeho sigle I´m Yours byl dokonce nominován na skladbu roku a nejlepší mužskou vokální interpretaci k příležitosti 51. ročníku udávání cen Grammy v roce 2009. Jason Mraz se rád hlásí k čerstvé stravě. Vlastní i soukromou šestiakrovou farmu, kde pěstuje avokáda. Jeho vlastní blog můžete číst a sledovat na freshnessfactorfivethousand

LILLIAN MÜLLER
motivační řečník, modelka, playmate (58 let)

Z původní profese populární norské herečky to Lillian Müller dotáhla nesmírně daleko jako supermodelka. Obsadila přes 100 titulních stran nejrůznějších norských periodik. Je nejoblíbenější Playmate roku v celé historii magazínu Playboy. Dostalo se jí celkem osmi obálek tohoto časopisu. Nyní je motivačním řečníkem a sdílí svoji ohromnou vášeň pro zdraví a fitness. Svůj věkuprostý vzhled jednoznačně připisuje svému životnímu stylu. I proto na jejím obličeji nenajdete žádnou plastiku (o zbytku těla nemáme věrohodné informace, hehe)

JAY KORDICH
"Juice Daddy" (88 let)

Ve věku 25 let mu lékaři oznámili rakovinu močového měchýře. Nádor velikosti golfového míčku. Jayovi bylo jasné, že pomocí konvenční medicíny zemře a hledal alternativy. Díky tomu objevil ohromnou sílu ovocných a zeleninových šťáv (džusů). Za tři měsíce džusové terapie nezbylo po nádoru ani památky. A tak se "terapie" stala životním stylem. Od té doby se Jay stal známým doslova po celém světě jako Juiceman. Vystoupil ve více než 500 televizních pořadech, poskytl přes 1000 rozhovorů v rádiu a zaplnil titulní stránky periodik jako NY Times, USA Today, Washington Post, Wallstreet Journal a dalších... Vidět jej můžete na jeho stránkách www.juicedaddy.com.

JIM MORRIS
profesionální kulturista (74 let)

Více než padesát let aktivní a profesionální kariéry kulturisty stihlo z Jima Morrise učinit legendu svého oboru. Mimo mnoho dalších vítězství a ocenění ukořistil i zvučné tituly jako Mr. USA, Mr. America, Mr. International a nejvyšší metu Mr. Olympia (v kategorii senior 60+). Během sedmdesátých let minulého století byl dokonce osobním bodyguardem Eltona Johna. Jeho současný jídelníček? Ovoce, zelenina, ořechy a fazole!  I muži dokáží zcela popřít svůj věk!

CAROL ALT
supermodelka, herečka, autorka (50 let  jí bude 1 prosince )

Renomovaná supermodelka Carol Alt ve svých 48 letech dokazuje, že věk je pouze číslo. Kvůli alergiím, nedostatku energie a gastritidě sáhla po svěžím lifestylu. Tím se zrodila jedna z jeho největších propagátorek z řad světových celebrit. Dokonce i Playboy si všiml a navrhl jí, aby o svém životním stylu napsala devítistránkový článek zasazený do atmosféry jejích nahých, avšak velmi vkusných fotografií. „Celé roky jsem ukazovala šaty. Teď mohu ukázat sebe a předložit světu důkazy o výsledcích mého jídelníčku,“ komentuje tuto prestižní spolupráci. „Není v tom žádná magie, moje tělo zkrátka dává najevo, co jím… stejně jako vaše,“ s úsměvem dodává.

STEVE PAVLINA
blogger, autor, řečník (39 let)

Steve Pavlina je autorem nejnavštěvovanějšího blogu planety na téma osobního rozvoje. Jeho stránky www.stevepavlina.com měsíčně navštěvuje přes dva a půl milionů lidí z celého světa, aby se Stevovým výjimečně otevřeným stylem publikování nechali sami inspirovat a vyprovokovat k dalšímu růstu. Steve je známý pro svoje experimenty z nejrůznějších oblastí života včetně zdraví. Po mnoha letech na vegetariánské a několika dalších na veganské stravě pak začátkem roku 2008 přesedlal na ovoce a zeleninu. Tuto přeměnu a její velmi zajímavé výsledky můžete detailně nastudovat na jeho blogu, případně si poslechnout jeho příběh na Raw Vegan Radio.
WOODY HARRELSON
herec (49 let)

Americký herec, který byl nominován na cenu Akademie a získal cenu Emmy. Mohli jsme jej spatřit v roli prostoduchého barmana v seriálu Cheers (cena Emmy - nejzábavnější nováček), ve snímku Bílí muži neumějí skákat, Kingpin, Formanově filmu Lid versus Larry Flint (nominace na Oskara) a dalších. Woody Harrelson je významným aktivistou za životní prostředí a ochranu zvířat. K etickým podnětům pro veganství se přidaly zdravotní aspekty čerstvé stravy a Woody je dnes velkým nadšencem obojího. Aktuálně účinkuje i v několika filmech zaměřených tímto směrem (např. Raw for Life nebo Go Further). Spoluvlastní ovozelovou (ovoce + zelenina) restauraci Oxygen Bar v Hollywoodu.

ANTHONY ANDERSON
profesionální model

Anthony během své kariéry úzce spolupracoval se společnostmi jako Hugo Boss, Target, Macy´s, Tommy Hilfiger, JcPenney, Kohls, Acura, a Paul Mitchell. Objevil se i na těch největších billboardech New Yorku. Jakožto úspěšný model toužil dosahovat co nejpřitažlivějšího vzhledu. Objevil knihu o svěžím lifestylu a rozhodl se po dva týdny experimentovat a zbytek je historií. I nadále si užívá modelingu, ale jeho novým posláním je šíření povědomí o zdraví a obnovitelných zdrojích. Nyní v Minnesotě buduje organickou zahradu/sad s více než 200 druhy ovoce a zeleniny.
KIMBER MAHON
profesionální řečník, health & fitness expert

Kimber pracovala v oblasti vysílání, médií, zábavy, reklamy a technologií. Dnes její ohromné zkušenosti využívají společnosti jako IBM, Sony, General Motors, Epson, Panasonic, Yamaha, Activision a mnoho dalších. Lze ji také pravidelně vidět ve společnosti největších světových celebrit showbyznysu. Její ceněný hlas je možné zaslechnout dokonce i v komerčních reklamách a vyhlášených firemních prezentacích. Kimber Mahon miluje fyzickou aktivitu, je osobní trenérkou, vyučuje témata zdraví a fitness a je jedním z předních leaderů vzrůstajícího povědomí o čerstvé stravě. Jak si užívá svého energického života můžete vidět na www.creativelyspoken.com




Zdroj: Freshness.cz

1 komentář:

  1. juu, super článek. U některých lidí je to opravdu znát, že jdou proti proudu :)

    OdpovědětVymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.