26. 10. 2013

Svíčková, quinoa i to si mohu dopřát:-)

Zdravím Vás,


dnes jsem měla problém s připojením a tak jen trochu inspirace pro  vitariány či vegany a nebo jen pro ty co se chtějí zdravěji stravovat.

Jsem jen člověk a byla jsem roky zvyklá na nějakou stravu a i když jsem ji změnila, přesto můj mozek vysílá signál, že má na něco chuť a zrovna to byla svíčková předešlý víkend, no tak co je na ní tak špatného? Prakticky nic když ji udělám  z kořenové zeleniny, koření a dám si ji na vhodné další potraviny. A jak to dopadlo? Je tu raw vegan  jídlo.
Raw vegan svíčková na zelí

Jídlo je v hlubokém talíři a je ho dostatek - jen informativně.
Zelí je sezˇonní potravina a je potřeba ji zařadit, tak hurá do toho :-)

A co dalšího?
Mám tu pro Vás klasickou ,,Raw" stravu.
Raw: quinoa, mačkaný banán, brusinka, skořice a mandle
Super jídlo, které je nabité enzymy, bílkovinami, sacharidy i tuky.
Quinoa je jen namočená přes noc, aby splňovala  tzv. raw food stravu.

A něco k ní: merklík chilský je bylina s jedlými semeny, která pochází  z Jižní Ameriky, je výborným zdrojem bílkovin a pozvolna uvolňuje energii. Ve zdravém  životním stylu  a dietě má nezastoupitelnou hodnotu, je bezlepková, lehce stravitelná, poskytuje více vápníku než mléko, obsahuje 8 aminokyselin, je účinná proti virozám, stabilizuje cukr v krvi, tiší výkyvy nálad a zmírňuje pocity hladu.
Živiny: vitamíny B3,5,6,kyselina listová, vápník, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík,zinek, vláknina, lysin .
Quinou testovala i NASA jako superpotravinu, určitě jí zařaďte do stravy, její úpravu nechám  na Vás, jen nezapomeňte pořádně propláchnout.

Mějte se hezky
Vaše Radka

6 komentářů:

  1. Ráda bych zkusila ten recept s quinoou, ale zatím jsem ji vždy vařila... Když ji namočíte přes noc, nabobtná a není tvrdá? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně měkká jakoby uvařená není, ale je taková akorát jako nerozvařená rýže. Nabobtná, ale ne tolik jako uvařená.
      mě osobně velmi chutná tato úprava a to jsem se zpozačátku docela toho bála. Ještě ji chci zkusit klíčit.:-)

      Vymazat
  2. mňaaam, quinou miluju a tahle vypadá božsky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky jen jsem se docela bála této úpravy a nyní vím, že mé obavy byly zbytečné:-)

      Vymazat
  3. Quinoa se stala mým novým kuskusem:) mám jí ráda na sladko i na slano:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj taky ji miluji:-), zrovna na zítra ji mám namočenou k snídani.

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.