Základem receptu je zelí : zelí je silný detoxikační prostředek a výrazně působí na pročištění trávicího ústrojí, zejména žaludku a tračníku ( největší část tlustého střeva), obsahuje málo kalorií a tuku, povzbuzuje stahy střev a tím brání zácpě, brání také vnitřní otravě jenž může vzniknou opětovným vstřebáváním odpadních látek do těla. Obsahuje : vitamíny C,E,K, beta karoten, kyselinu listovou, vápník, jod, železo, hořčík, fosfor, zinek a vlákninu.
Zrovna je sezóna zelí, tak proč ho nezařadit do jídelníčku.
Recept: * na pánev dejte 1PL ol. oleje, pokrájenou cibuli a na pokrájené zelí, duste do poloměka
* přidejte konzervu bílých fazolí v tomatě ( LIDL), nebo si uvařte ze suchých fazolí
* dochutit chilli ( buď sušenou, nebo z čerstvé chilli papričky umixujte pastu)
Já nepoužila nic jiného, recept je jednoduchý, chutný a zdravý, jsou v něm zastoupeny všechny živiny.
Protože preferuji čerstvou zeleninu, tak podíl na mém talíři vidíte sami, základ mi tvoří čerstvé zelí s listovým špenátem a v malém poměru jen uvařená směs.
Raw vegan zelí s fazolemi a chilli |
Při prezentaci receptu uvádějte zdroj!
Dobrou chuť!
Radka
Mňam:)
OdpovědětVymazatMmm, vypadá to skvěle a jednoduše. Přiznám se, že já fazole ještě asi nikdy neměla. :D Tak bych je už konečně mohla ochutnat. :D
OdpovědětVymazat