15. 10. 2013

Zelí s pikantními fazolemi v tomatě (RAW VEGAN)

Dnes jsem pro Vás připravila jeden raw veganský  recept na kterým si jistě pochutnáte pokud máte rádi pikantní jídla.

Základem receptu je zelí :  zelí je silný detoxikační prostředek a výrazně působí na pročištění trávicího ústrojí, zejména žaludku a tračníku ( největší část tlustého střeva), obsahuje málo kalorií a tuku, povzbuzuje stahy střev a tím brání zácpě, brání také vnitřní otravě jenž může vzniknou opětovným vstřebáváním odpadních látek do těla. Obsahuje : vitamíny C,E,K, beta karoten, kyselinu listovou, vápník, jod, železo, hořčík, fosfor, zinek a vlákninu.

Zrovna je sezóna zelí, tak proč ho nezařadit do jídelníčku.

Recept: * na pánev dejte 1PL ol. oleje, pokrájenou cibuli a na pokrájené zelí, duste do poloměka
             *  přidejte konzervu bílých fazolí v tomatě ( LIDL),  nebo si uvařte ze suchých fazolí
             * dochutit chilli ( buď sušenou, nebo z čerstvé chilli papričky umixujte pastu)
Já nepoužila nic jiného,   recept je jednoduchý, chutný a zdravý, jsou v něm zastoupeny všechny živiny.

Protože preferuji čerstvou zeleninu, tak podíl na mém talíři vidíte sami, základ mi tvoří čerstvé zelí s listovým špenátem a v malém poměru jen uvařená směs.
Raw vegan zelí s fazolemi  a chilli




Při prezentaci receptu uvádějte zdroj!

Dobrou chuť!

Radka

2 komentáře:

  1. Mmm, vypadá to skvěle a jednoduše. Přiznám se, že já fazole ještě asi nikdy neměla. :D Tak bych je už konečně mohla ochutnat. :D

    OdpovědětVymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.