23. 10. 2013

Krevní testy

Zdravím,


dnes jsem si pro Vás připravila malé povídání na téma ,,krevní testy", protože se domnívám, že zdraví každého člověka je to nejdůležitější v jeho životě a to by se nemělo podceňovat.
Já v rámci očkování proti chřipce jsem využila možnosti nechat si odebrat krev a tak zjistit jak na tom jsem, již druhý rok  toho využívám. Shodou různých okolností jsem byla nechtěně na více odběrech během 12 měsíců a tak mohu srovnávat a tato skutečnost je opravdu neocenitelná, protože  zjišťuji co s mým zdravím dělá výživa.
Jak víte stravuji se alternativně, protože moje zdraví je pro mne opravdu důležité a já to dělám hlavně kvůli tomu.
Nyní k mým poznatkům: stravováním styl paleo jsem měla zhoršené jaterní testy a byla jsem chudokrevná a to nepočítám skoro absenci tuků v krvi, během roku se to stále zhoršovalo a až po autonehodě rozhodl lékař o sonu jater, ty dopadly dobře, ale musela jsem něco změnit a tak jsem přestala pít víno ( no jen  občas si dám), neberu hormonální antikoncepci a začala se postupně vracet k vitariánství ( raw food), samozřejmostí jsou zelené potraviny v mém jídelníčku ( ječmen a chlorella) a nyní se strachem jsem si nechala odebrat krev,  abych viděla jestli vůbec dělám dobře.
A jak na tom jsem? Stačilo pár měsíců a jaterní testy jsou v normě, železo doplněno pouze stravou a tak nejsem chudokrevná, tuky v krvi v normálu ( prostě se cpu ořechama no). Pro mne je to jasný důkaz, že tahle cesta, kterou jsem si vybrala je správná a hlavně funguje, takže věřím, že i z rakoviny se dá touto cestou vyléčit a že takových případů je hodně, kdy se nemocní uchýlili k tomuto stylu.
Jsem ráda, že vitariánství se rozrůstá a lidi berou svoje zdraví do svých vlastních rukou (zodpovědněji), protože čekat až nemoc propukne a chtít po lékařích tabletky na vyléčení a nic proto sám neudělat je velmi nezodpovědné.
Vždyť i malá změna ve stravování má za následek ozdravení těla, přeji všem, aby se jim podařilo do stravy zařadit více živých potravin, alespoň v poměru 50:50 což už je pro racionálně stravující jednotlivce dostačující.


Hippocrates: ,, Jídlo budiž tvým lékem a lék budiž tvým jídlem". 



 


  
Závěrem doporučuji chodit na odběry každý rok, aby každý měl možnost vidět jak na tom je.

Mějte se hezky
Radka

12 komentářů:

  1. Anonymní9:57

    Nechala ses oočkovat proti chřipce? Jsi hodně odvážná. Po tom, co vím, bych si nenechala píchnout už ani tetanovku. Ale ono je nakonec asi nejdůležitější, čemu člověk věří. Tak hlavně, abys byla celou zimu zdravá! S odběry souhlasím, mé krevní testy jsou po roce od změny stravy prý přímo ukázkové. Javanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Javanko nenechala, já šla pouze na krev,ale skoro půl podniku se šlo nechat očkovat. Jsem proti očkování, nikdy se nenechám jen tak očkovat i když mne doktor přemlouval.:-))
      Testy mám taky ukázkové:-)

      Vymazat
    2. Anonymní12:46

      Super! Nechávala jsem si je dělat i například kvůli svým rodičům, kteří návštěvu co návštěvu snášeli nesmyslné argumenty a strašáky, co všechno se mi stane. Vysvětlovala jsem, byla trpělivá. Pak mi trpělivost došla, hodila na stůl papír, navrhla jsem srovnání jejich testů se svým a od té doby je klid :-D Javanka

      Vymazat
    3. Tos udělala dobŕe,ono lidi si myslí, že držíme nějakou nesmyslnou dietu a nepochopí,že je to jinak. Já si na syrovce baštím jako král,místo klasické přílohy teplé jím klíčenou a mírně ohřátou,zbožňuji křupavou pohanku od Iswari nebo mix s quinoou.
      Kolega mě z jídlem furt zlobí a slyším neustále,,paní Štěpánková už zase jí",nebo tohle můžete nebo nesmíte a zatim pokorně vysvětluji žte můžu,ale nechci . Přála bych si aby to všichni respektovali a neprudili.:-( toť,ale zbožné přání a nasplnitelné.

      Vymazat
  2. Anonymní15:11

    No já jím jinak než ty, syrového minimum :-) Vyhovuje mi to moc. Že pořád jím slyším taky, přesně stejná zkušenost i s tím - Jééé, to ty nesmíš :-) Oni musí prudit. Stádo neodpouští vyčlenění. To by tak hrálo, aby se ovečka vyčlenila a ještě na tom byla lépe než oni! Navíc to prudění způsobuje to údajně strašně zdravé jídlo. Je tak zdravé, že produkuje nezdravé a netolerantní názory. Mě nejvíc pobaví, když mi někdo začne radit, co mám jíst a nebo proč nemám jíst tak, jak jím. I skoro cizí lidi. Proč nějakou skoro cizí ženskou zajímá, že nějaká jiná skoro cizí ženská jí tak, jak jí? Ale myslím, že je to proto, že v koutku duše moc dobře vědí, že nejedí dobře. O to víc potřebují křičet, že to dobře je. Vždycky těmhle křiklounům říkám - I kdybych umřela z nedostatku vápníku, vám to může být ale úplně jedno :-D Naopak, měli byste v ruce jasný důkaz, jak je moje jídlo špatné :-D Javanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy není jen jedna cesta a to platí i ve výživě. K vápníku měla portobello v kuchyni i v tělocvičně hezký článek:-)

      Vymazat
  3. Anonymní21:08

    Jedna cesta není, ale cesta konvenčního stravování se ukazuje být pro mnohé likvidační. Přesto z ní většina lidí nechce sejít a i za cenu zničeného zdraví se jí zuby nehty drží. Ale je to jejich volba :-) Javanka

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní21:11

    Portobellu neznám :-) Javanka

    OdpovědětVymazat
  5. Portobello-lifestyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní7:20

    Mám to dlouho v plánu, ale nevím, kde o to zažádat. Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obvodní lékař zařídí, každý člověk má nárok na odběry a nyní nevím přesně jestli 1x ročně nebo 1x za dva roky pri preventivce :-)

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.