Dnes jsem zapojila dcerku do výroby burákového másla, protože prakticky ona jediná ho jí a já chci, aby bylo samozřejmě pro ni to nejzdravější. Já si dám lžici před cvičením kvůli energii, ale tohle mi opravdu i chutnalo:-).
Recept:
* oloupala jsem buráky - celý sáček 400g
* dala do chopperu
* mixovala Adélka do lehké máslovité konzistence
* přidána špetka soli, 2PL řepkového oleje lisovaného za studena a 1PL kokosového cukru
A tady je výsledek
Příště zkusíme z kešu nebo mandlové :-)
Mějte se hezky
Radka
Arašídové máslo před tréninkem? Wow, to by můj žaludek nesnesl po předchozích zkušenostech.
OdpovědětVymazatJinak na oříškové máslo se chystám také. Chci ho příteli a kamarádce nadělit k Vánocům. A sobě bych chtěla vyzkoušet udělat to mandlové, které jsem ještě neochutnala. :))
No mě to právěnanije a zvladnu v poho trenink:-)
Vymazatvypadá báječně :)
OdpovědětVymazat:) S kokosovým cukrem jsem ještě nezkoušela :) Naposled jsem ho snědla trošku víc než jsem chtěla a než muj žaludek zvádl zpracovat a bylo mi z něho tak zle že ted mám od tohoto miláčka pauzičku :)
OdpovědětVymazatJá používám kokosový cukr a pak ještě xylitol jako sladidlo, mají nízký glykemický index.:-)
VymazatDomácímu burákovému máslu se nic nevyrovná. S kokosovým cukrem jsem nezkoušel. Místo toho dávám lžíci medu.
OdpovědětVymazatJinak pokud to někdo bude dělat poprvé, tak doporučuji s kvalitním robotem, a i tak (pokud to budete dělat v klasickém mixéru), tak mixovat, nechat robot chvíli odpočnout, a pak zase mixovat.
Nezdá se to, ale pěkně to tuhne, a dává mu to zabrat. Kamarád si na burákovým másle oddělal mixér
Jirko děkuji za koment. Med má vysoký GI a tak jsme volily s dcerkou kokosový, který má příchuť karamelovou a je přírpdní v raw kvalitě. Tohle množství dělám v chopperu, ale jinak mám Kenwood a jsem spokojená, jinak mám i obyč mixéry-Grungig a Tesco na smothie. Počítám, že ty obyč oddělám :-) . Je super , že jsi reagoval a děkuji.:-)
Vymazat