18. 8. 2013

Rekapitulace

A je tu opět neděle a s ní má rekapitulace .

Tento týden jsem měla volnější ve sportování, cítila jsem, že tělo potřebuje odpočívat a regenerovat. Po pátečním (7.8.) squashi, kdy mi ruplo v rameni ( myslím, že jsem to na blog ani nepsala, myslela jsem si, že to přejde brzy) nejsem stále schopná ho plně zatížit a i kliky či rotace s kettlebellem mi dělají problém.

A jak to tedy vypadalo?

Pondělí: REST DAY
Úterý:  4,00 -  na lačno 50x kliky ( z nedostatku času jen tohle)
            17,45  : 300x švihadlo + 4 série na břicho s pomocí fitballu do vyčerpání + cross 41 minut
Středa : REST DAY
Čtvrtek: 4,00 : 21 minut rotoped
Pátek:    16,30 : 5x 20 přítahy na fitballu + 30 minut cross
Sobota : 16,00 : crossový trenažér 30 minut
Neděle : 6,00 : rotoped 60 minut + 150 kliků -  riskla jsem to, ale není to ono, rameno zlobí
               17,00 : 60 minut kardio + dřepování do vyčerpání s váhou
Příští týden budu více zařazovat kardio a o hlavně z důvodu, že dnešní vážení se mi , ale vůůůbec nelíbilo. Nebudu lhát na blogu a natož sama sobě, takže.......
170cm /61,3kg , tak to tedy ne, jsem na sebe rozlobená, mělo se to tento týden srovnat a ono ne a jdu to rovnat, aby to bylo pod 60kg opět. Jak je vidět, tak sice mi vyhovuje rostlinná strava, ale trošku při ní nabírám, nemohu říct, že bych nějak výrazně hřešila a jedla špatné potraviny, ale mám stále ve stravě  každý den 150 - 200g sušených směsí ( mix ořechů a brusinky) to je moje oblíbené, nějak se toho nemohu vzdát, ale nyní mi nezbude nic jiného a opravdu minimalizovat neli vyřadit :-( . Nerada bych začala jíst maso, nedělá mi dobře - zvedá se mi po něm stále žaludek a navrch  mám po něm horší pleť , kterou čistím přes ječmen a chlorellu už přes rok.

Taky jsem dodržovala pitný režim a tím mám i  vyšší váhu, zadržuji opět vodu, nevadí ono se to srovná a je zapotřebí pít ( s tím bohužel dost bojuji :-( ).
Strava je stále stejná jím 5x denně hodně zeleniny a méně ovoce, bílkoviny hlavně rostlinného charakteru, měla jsem 1x rybu a špagety Carbonara s prosciuttem ( recept bude na blogu v přístích dnech), kde byl sýr a prosciutto.

Javance touto cestou chci poděkovat za poslané odkazy k masu, věděla jsem co se děje v masokombinátech a v chovech, ale ignorovala jsem to a potlačovala v sobě.
Já osobně jsem byla svědkem ( postávala jsem a pozorovala), kdy prodavač nejmenovaného supermarketu vylovil chcíplou rybu, vykuchal a dal na led mezi ostatní na prodej, ryby kupuji s velkou opatrností. Takže i chlazené ryby pokud nezabije prodavač před námi, tak mnohdy jíme chcíplotiny a mrtvoly.
Nezlobte se, ale musela jsem tento poznatek sem napsat.

A jak vypadala moje dnešní veganská snídaně?
Křupavý pečený seitan s tofunézou, chilli a čertsvou zeleninou. Cáro se sojovým mlékem.  


Konečně jsem našla úpravu seitanu natural, která mi chutná - prostě jen upeču plátky v troubě a jelikož velkou troubu nerada rozpaluji a mikrovlnku nepregeruji - vyhodila jsem ji, tak mám minitroubu  místo mikrovlnky. Když  se snažím žít zdravě, tak i  zdravější úpravy preferuji.  Mikrovlnku již nikdy u nás!! Dokonce i manžel zakázal v práci kantýnské ohřívat mu jídlo v mikrovlnce, raději si dá studenou rýži  :-) Mám to doma šikulku :-).


Všem přeji krásný slunný den!

12 komentářů:

  1. Anonymní9:49

    Ahoj, nebuď na sebe hned tak přísná :-) váha přece kolísá. Nechceš napsat nějaké cviky s tím kettlebellem, vůbec nevím, co se s tím dělá..
    Ať se dá rameno brzo do formy! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dĕkuji za inspiraci, připravím článek na cvíčo s kettlebellem:-). Marcelko musím být přísná, když to nesrovnámtak budu mít zase víc příští týden, s kolísavou váhou počítám a za tento týden to mĕlo být srovnane be z úpravy stravy, ale není bohužel:-(. V mém vĕku je to nutnost hlídat se a být přísná, svou postavu nemám zadarmo, je vydřená. :-(.

      Vymazat
  2. Až já budu vážit 60 KG, tak si budu pískat ...! Snad se Ti dá rameno dohromady! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) snad ano, loni to trvalo hodne dlouho nez se dalo dohromady:-(

      Vymazat
  3. Anonymní11:24

    Ahoj, vaha se zase ustali..no a orechy, to je i muj veeelky problem:) takze to musime zvladnout..Tvoje rameno me mrzi, ja ted take nemuzu sportovat z podobnych duvodu a celkem psychicky trpim.. posilam moc pozdravu, Karolina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No taky mě to štve, ale dneska jsem dřepovala s činkou a jak jsem ji přehazovala přes hlavu tak rameno se ozývalo, budu muset opatrně a stejně si myslím, že to bude delší dobu trvat než to bude ok.
      Ořechy vypustím úplně na nějaký čas a myslím, že to půjde :-)

      Vymazat
  4. Na vahu se vykasli, pokud se citis v pohode a nepribiras na centimetry, tak co je vaha? Jen cislo na krabicce, ktere nikomu nic nerekne a na cele ho vytesane nemas. A zkus se vazit jen jednou mesicne, nebo podle periody. Vlivem periody vaha kolisa o 2-3 kilca ;-)

    To rameno zkus spravit tejpama. Poprve si nech tejp aplikovat nekym studovanym, dalsi aplikace zvladnes se zaklady anatomie sama. Mamka si ted tejpuje koleno a fakt ji to pomohlo. Samozrejme k tomu dela i cviky od lekare, ale muze behat. Bez tejpu zvladne max 4-5 km, s tejpem s minimalni bolesti 10 km.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani usazuje se jsem v pase trochu širší a břišáky nevidím ani když zatnu a to byly trochu znát. Periodu jsem měla před týdnem a tam právě ty 2 kilča byly navíc, myslela jsem si , že se to srovná, ale nesrovnalo. Vážím se každou neděli, pokud bych to nedělala, tak naberu a nevšimnu si toho cca do 5 kg - to už se stalo v minulosti a tak si to hlídám, nechci být tlustější a pak to horko těžko hubnout, je mi 44 a to už jde hooodně špatně, nechci se zařadit mez ty maminy co mají hodně kil navíc, jsou obtloustlé a smířené, chci být zdravá a optimálně štíhlá.:-)
      Děkuji za radu na to tejpování mrknu a případně se někam objednám.:-)

      Vymazat
  5. Rameno, to je hrozně zapeklitá část těla a lehce přijde k úrazu bohužel :( Já s ním teď měla problém skoro 2 měsíce, přesně jako to popisuješ - i blbej klik mi dělal problém, to rameno mě jakoby 'neposlouchalo' a ruka se podlomila :D Tak jsem musela improvizovat a celou dobu ty ramena šetřila, pouze jsem cvičila na tu zadní stranu ramen (třeba upažování s činkami v předklonu) a postupně se to začalo zlepšovat. Teď už kliky jedu zase jak divá, ale dávám furt bacha, abych třeba nějakej cvik nedělala blbě a tomu ramenu to ještě neublížilo :)
    Tak to taky zkus, třeba to pomůže :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upažky v předklonu s tímhle ramenem neudělám, dnes jsem dřepovala a jak jsem přehodila po skončení činku přes hlavu, tak rameno neposlouchalo, zvládla jsem 5 serií, ale zlobí to no. Kliky dneska taky problém , ale dala jsem to, takže nyní klídek a je kardio. Posilování trošku odsunu, možná bicepsy a břicho by šlo a výpady na nohy, prostě takové jednodušší cvičení.:-)

      Vymazat
  6. Anonymní14:42

    Radko, a proc jsi se zbavila mikrovlnky? M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám doma studii o její škodlivosti ještě z dob studií výživy a nedávno dokonce psala článek jedna fitnesska na www.veganza.cz. Rozhodnutí doma padlo a setkalo se s úspěchem. Nepoužíváme ani plastové boxy, máme skleněné. Jen shakery používáme.

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.