Recept na vynikající spaghetti Carbonara, které si můžete udělat i doma. Jedná se o neveganskou stravu, ale po malé úpravě z něj můžete udělat i vegetariánský chutný oběd.
Recept: nejsou uvedeny váhy ingrediencí a to proto, že já dělám vše od oka - nevážím ingredience
ghí ( máslo)
prosciutto ( slanina)
1 stroužek česneku
spaghetti ( já dala špaldové)
mražený hrášek
vejce
smetana ( já dala sojovou)
čedar nebo parmezán
Postup
1. rozpusťte trošku másla, pokrájejte prosciutto a restujte do křupava, přidejte drcený česnek a přidejte hrášek
2. uvařte špagety
3. rozšlehejte vejce, smetanu a sýr ( pokud bude husté, tak zřeďte)
4. sceďte špagety, vmíchejte je do prosciutta s hráškem a vlijte směs z vajec, lehce prohřejte a podávejte
Přeji dobrou chuť!!!!
Proscuito slaninu jsem ještě neměla :)
OdpovědětVymazatMňam! Vypadá to super, přemýšlím o tom jako o zítřejším obídku :)
OdpovědětVymazat