28. 8. 2013

Sakra, tak co mám jíst!

Nevím jak řešíte Vy stravu v práci či ve škole, ale jsem ve fázi kdy nevím co vymýšlet, no spíše vidím problém, že si to nemám kde ohřát a studený už nějak nemusím, protože je zrovna trochu zima a vlhko, tudíž potřebuji zahřát organismus.
Jediné co mohu použít je rychlovarná konvice a tak dnes mám tento obídek, který zaliji vroucí vodou a po prohřátí sliji vodu, abych to měla teplé. Vařiče stáhli v práci z bezpečnostních důvodů ještě před tím než jsem nastoupila po mateřské a mikrovlnky odsuzuji, tak jedině tato alternativa.
Jistě si říkáte, proč nechodím na obědy - ano zkusila jsem to a opravdu to není stravování pro mne, kdybych jedla u nás v jídelně, tak jsem unavená a  do konce pracovní doby bych nebyla schopná se soustředit a pracovat. Když už se jídlo tváří zdravě, tak stejně nesplňuje mé požadavky a má třeba vysoký GI, nebo cpou do omáček salámy, bůček, klobásu aj. Brrrrr!!!

Toto je můj obídek, který budu ohřívat :-)
Restovaná zelenina s fazolemi, kukuřicí a žampiony

Dnes jsem zakoupila své oblíbené časopisy odkud čerpám mnoho informací vč. tréninků.
A ještě včerejší úrodička zeleninky: 1,22 kg rajčat a 1,356kg okurek.

A co Vy, jak řešíte stravu!

12 komentářů:

  1. Já mám zatím na řešení stravy ještě čas, protože mám až téměř do úplného konce září volno. Nicméně je pravda, že když cestuju do školy (kam jezdím vlakem hoďku a půl), tak je to pro mě nepříjemné, protože tahám hory jídla a moje taška je spíš plná nejrůznějších dobrot než materiálů na výuku. :D Mohla bych chodit do menzy, ale vylučuji ji ze stejného důvodu jako ty vaši jídelnu. ;) Na mě však zbyla ta mikrovlnka, jinak bych byla o hladu. Někde kousek je prý nějaká vegetariánská restaurace, ale já zase maso ráda, tak by to pro mě nebylo to pravé ořechové. Navíc ceny tam budou vyšší, takže na nějaké pravidelné obědy tam to nevidím. :/ Nezbude mi teda nic jiného než krabičkovat, akorát teda s tím, že obědy si budu ohřívat v té mikrovlnce.
    Jen tak mimochodem, ta zeleninka k obědu tě fakt zasytí? Já bych po chvíli měla hlad. :))
    A díky za upozornění, že už vyšel nový M&F. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kriss, ano zasytí jsou v ní houby, kukuřice a červené fazole je toho větší množství - přesně 600g. Pokud by byla zelenina samotná, tak bych byla hladováˇ.:-)
      Do vegetariánské restarace se chystým v budoucnu, ještě jsem v ní nebyla a nejraději Secret of raw bych navštívila. :-)

      Vymazat
  2. Anonymní12:02

    ahoj, já do práce krabičkuju, vlastně i nosím i dopolední svačiny (většinou ovoce) a odpolední svačiny (jogurty, tvarohy, kefíry, zeleninu). Většinou si připravím na každý den (den dopředu) oběd do krabičky a pak k tomu případně ještě přihodím nějakou zeleninu. Když si nestihnu nachystat, řeším to sýrem, tofu nebo vysokomasovou šunkou a zeleninou,případně pečivo a zeleninu, třeba rajčata, papriky, ředkvičky, kedlubny. V létě si dělám i saláty či studené polévky (gazpacho), třeba šopskésaláty nebo s avokádem a nebo tuňákem či kuřecím masem. V práci, když mám teplé obědy, tak ohřívám v mikrovlnce.
    PS: včera jsem po 2 měsících nicnedělám skvěle zvládla hodinu spinningu, hlavně ty "endofinyyyy :-) to je nádhera :-) a taky jsem měla po dlouhé době "hlad"...
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super!!!!! Stravu máš taky zmáklou. Já mĕla krizovku, protože je zima a potřebuji zahřat organismus, jinak jím spíše raw.:-)

      Vymazat
  3. Anonymní13:46

    Dobrý den, mám dotaz ohledně hubnutí :)
    Nyní vážím 61 kg ( během dne) a měřím 175 cm. Sportuji 5 x týdně a procento tuků mám 18%. Ano jím pravidelně, odpoledne žádné sacharidy. Vyhýbám se i cukrům v ovoci :). Jím nějakých 1500 kcal denně, ale chtěla bych mít nějakých 58 kg, být hodně vyrýsovaná no prostě přiznám se... toužím být extrémně štíhlá, ale zároveň odmítám mít jídelníčky ve stylu dvě sušenky bebe k snídani a k večeři jablko.... a nechci mít extrémně zpomalený metabolismus
    Je možné toho docílit? Jde mi jen o to, že logicky bych měla stáhnout příjem... což mi nevadí, nejsem z těch lidí, co se v jídle vyžívá.. na to mám literaturu, práci a rodinu :)
    Moc Vás prosím o radu :) popř. ukázkový jídelníček :)
    Pro ukázku dnešek:
    6:00 - 50 g ovesných vloček, 15 g slun. semínko, 10 g kokos, 2 lžičky rýžového sirupu

    9:30- jogurt 2,5% 200 g, 10 g vloček, 10 mandlí

    13:00 100 g ( uvařený) špaget, špenát, 150 g kuřecího masa

    16:00- 160 g tofu uzené, hooodně zeleninky :)

    18:30- 250 ml kefíru kozí 2,5% okurka

    21:00 spánek

    Tréninky
    pondělí: ráno:6:00 kardio 40 minut orbitrek+ 30 minut rotoped
    středa: odpoledne pilates
    pátek: 6:00 30 minut rotoped,35 posilování,15 minut orbitrek
    sobota: hodina spinningu
    neděle: to samé co v pátek+ delší a ryhlejší procházka s rodinou
    plus každý den jsou cca 3 x se psy na 30 minutovou procházku, plus jsem student= dřepím a učím se :)

    Děkuji!! Jste moje hvězda ve fitness světě :) Mějte se krásně

    Sofie

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní13:51

    Zapomněla jsem uvést, že mi je 19 let :)
    Za poslední dva měsíce jsme zhubla 6 kg :)..Díky bohu jsem se zbavila záchvatového přejídání, kterým jsem trpěla od února...šílená zkušenost...

    Děkuji.

    Sofie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      nejdříve bych chtěla poděkovat za velmi milý koment a nyní k tobě. Vzhledem k tvé výšce, váze a procentu tuků jsi na tom dobře, ale rozumím, že chceš být štíhlejší, tvoje tělo si bude chtít držet tohle a nebude chtít spolupracovat, protože z tvého jídelníčku je vidět, že jíš správně a k udržení to stačí. Máš necelých 11 kg tuku v těle a to je velmi příznivé, bez tuku nelze žít, tělo ho mít musí.
      Jedinou úpravu bych ti tedy doporučila omezit tuky v semínkách a ořeších a nepoužívat sirup, těstoviny nahraď rýží natural. Zkus cvičit trochu posilování a začni běhat to by mohlo pomoci, postupem času bych najela na sacharidové vlny aby jsi tělo zmátla. Bohužel je to už tak dost striktní a není prostor na úpravy. Jaký máš pitný režim a co piješ.
      Jinak jsem založila nový blog, který budu věnovat výživovému stylu raw food a tam budu přidávat občas i moje jídelníčky.

      V době kdy jsem byla v přípravě a potřebovala jsem rýsovat jsem měla nastaveny sacharidové vlny, ale ty mi nešly, úspěch jsem měla s ketozou a byla jsem na paleu, od té doby nemohu vidět maso. Blízké je mi právě raw food.
      Příští rok bych chtěla na podiovku a tak se budu muset ve stravě držet už nyní, taky se mi líbí hodně štíhlá těla se svaly.:-)
      Radka

      Vymazat
  5. Já se mikrovlnky nebojím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi mladinká a já ne, řeším vliv mikrovlnky na své zdraví., tak proto:-)

      Vymazat
  6. Anonymní21:27

    Ahoj Radko, koukám, co je nového :-) Do práce si vařím ráno. Vstávám tak v 5 - v 5.30. Vlastně i snídám v práci. Dávám si to do termosek a do oběda všechno vydrží hodně horké. Pracuji v menším městě a něco koupit podle mého je nemožné. Myslela jsem, že v Praze není problém jakékoliv jídlo... jakože je tam víc možností. Jinak já mám stravu založenou hlavně na sacharidech, zelenině a bílkovinách z luštěnin a v životě jsem nebyla tak hubená jako teď. Po návratu z dovči o další dvě kila méně...až z toho přestávám mít radost. Pořád jsem koumala, kde zjistit, kolik mám tuku, vody a tak, až jsem byla o víkendu u kamarádky a využila její váhu :-) Až jsem se lekla. Otázka je, jak moc jsou tyhle váhy spolehlivé? Javanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak termoska by mě zajímala, nějak mě to nenapadlo a neměla bych problém si ráno uvařit. Ještě jsem zvažovala objednat si z veganské restarace jídlo, stačí mi když je zima mít je jedno teplé jídlo denně, více nepotřebuji, abych byla tak z 80% vitariánka a z 20% veganka.
      Je mi líto, že jsi zhubla, ale zase to doženeš. Nevím jakou má váhu kamarádka, ale spolehlivost je diskutabilní u obyčejných vah do 500,-Kč pořizovací hodnoty.
      Javanko, takže v pondělí to dcera vezme, ok? Pozná tu mou? Radka je v 2B jestli to pomůže :-)

      Vymazat
  7. Anonymní21:51

    Tohle nebyla váha za 500 :-) Napsala jsem ti mailík :-) Javanka

    OdpovědětVymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.