4. 8. 2013

Rekapitulace 29.7.2013 - 4.8.2013 + jak na tom jsem

Nyní je zde rekapitulace tohoto týdne a vy můžete posoudit jak jsem splnila  či nesplnila svůj plán.


Pondělí 29.7.2013:
5,30   -   ranní běh na lačno
15,30 -   210x švihadlo
               3x10 zakopávání s 10kg
               3x10 předkopávání s 10kg
               3x10 dřepování s 15kg
               vibrační plošina pozice plank,  a zanožování a unožování
               kardio na crossovém trenažeru 30 minut
V úterý bude squash  a tam se dělají dost výpady, tak je dnes necvičím - jinak bych je cvičila.
17,00 - bazén a trampolína

Úterý 30.7.2013:
6,00   -   ranní běh nebyl - pršelo, tak byl rotoped 60 minut
13,00 -   squash 60 minut
16,30 -   5  min. cross
               3x12 bicepsový zdvih s15kg obouruční činkou
               břicho do vyčerpání + plank pozice na vibrační plošině 3 minuty
               crosssový trenažer 30 minut

Středa 31.7. 2013
5,00   -   běh 3,5 km na lačno
16,30  -  50x švihadlo
               3x  20 rotace s kettlebellem 12kg
               3x10 tricepsové stahování kladky zátěž  nevím - manžel nepopsal cihly a nevím kolik je tah, tipuji tak 15kg
               3x 5 kick-back s kettlebellem 12kg
               3x12  přítahy horní kladky 15kg           
               3x10 tlaky v sedě  s jednoručkami 6kg
              cross 30 minut
Mám toho plný kecky - cvičím hodně, ale baví mě to, ten blažený pocit a  únava  za to stojí.

Čtvrtek 1.8.2013
Jsem nucena  si dát volný, odpočinkový den, aby probíhala lépe regenerace svalstva. Zítra mám squash od 9,00 hod. a asi bych byla mizerný hráč, bez odpočinku. Hold poslouchám své tělo :-). 

 Pátek  2.8.2013
9,00   -   squash
15,30  -  511x švihadlo
               3x20 dřepy s činkou 17kg, 3x10 zanožování 10kg, 3x10 předkopávání s10kg, 3x10 unožování do  stran s  10kg
              crossový trenažer 30 minut

Sobota 3.8.2013
 5,40   -   běh na lačno
odpoledne jsem necvičila, protože manžel závodil v triatlonu a přijeli jsme dlouho domů, z veder jsem byla celkem unavená ( celý den na slunku) a spálená :-(

Neděle 4.8.2013
Byla bouřka a pršelo, tak běh nebyl, ale 30 minu rotoped + 100x kliky + břicho do vyčerpání a odpoledne břicho do vyčerpání + kruhový trenink na všechny partie + cross trenažer 30 minut.

A protože je to již  více jak měsíc  a je tu nedělní vážení a měření, jak tedy na tom jsem.
170cm / 59,5kg
tuk: 27,2% tj 16,64kg  .....................................1.7.2013 bylo 30,40% tj 18,20kj - 1,56 kg tuku

aktivní hmota: 42,3kj ........................................... 1.7.2013 bylo 39,5kj             +2,8kg
Míry jsou prakticky stejné

Sami můžete posoudit jak jsem makala a jestli ta strava a to cvičení za to stálo i když mám stejnou váhu. Nejlepší výsledky vypadá, že mám na rostlinné stravě, kdy je prakticky i více sacharidů  ve stravě, protože maso a rostlinné bílkoviny mají jiné množství v sobě sacharidů a zřejmě tady budou ty výsledky. Budu pokračovat. 
Zrovna snídám mou oblíbenou snídani a tou je listový restovaný špenát, seitan speciál, trošilinku osoleno  a zalito  trochou sojové smetany, tohodle se poslední dobou nemohu nabažit + čerstvá zelenina. Manžel mě lákal na vajíčka, ale  ty jsem si nedala, nějak mě nelákaly na ně mé chuťové buňky.
Plán na příští týden jsem si nesestavila, ale budu improvizovat.
Jsem zvědavá jak budu vypadat za týden, nejhezší postavu mám ráno, kdy je bříško ploché a svalíky vystouplejší,  přes den je to horší a to mě docela mrzí, ale přeci se nevzdám jídla a pití kvůli břichu a postavě, to bych byla padlá na hlavu, abych hladověla.

A jak tedy vypadám?






 Vím, potřebuji ještě více zredukovat, ale nejde to tak rychle a u mě je to  už boj,  problémem je  kůže, mám strie po dcerkách a tudíž je  kůže roztažená a i když si pomáhám  kolagenem, tak nikdy nebude tak jako dříve, nestáhne se úplně. No nic nebudu si stěžovat a hurá  do pokračování najetého režimu:-)

A co Vy jste spokojené sami se sebou a se svou postavou?

13 komentářů:

  1. Anonymní10:48

    Ahoj, vypadas luxusne:) Taky bych chtela takovou aktivni maminku, fakt:) Ja jsem doma spis trochu za blazna :D Drzim palce
    Karolina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tak u nás jsem za blázna zase já, dcery lákám ke společné aktivitě, ale zatím nechtějí i když vlastně s tou nejstarší jsem chodila na Power plate, ale co se osamostatnila a bydlím jinde, tak to nějak nejde už. Hold každého baví něco jiného a nutit někoho nemá smysl, musí chtít sám:-)

      Vymazat
    2. Anonymní12:48

      Jo jo, to je pravda:)kazdy to ma proste jinak

      Vymazat
  2. Anonymní13:54

    Ahojky, už jsem ti kdysi psala, že mám podobné "problémy" s břichem jako ty. Čím víc hubnu, tím víc jsou strie vidět, i když bříško mám jinak pevné. A ze strany je úplně jako tvé. Ale už to nevidím jako tragédii, protože pocit, že mám ostatní části pevné, je nade vše. Bohužel jsem se hodně špatnou životosprávou před 4 roky dostala během 3 měsíců až na váhu nějakých 80 kg (168 cm)tím, že jsem díky všem okolnostem (práce, škola) jedla třeba jen 1x denně večer. Dolů už to šlo špatně. Letos v lednu (71,3 kg) jsem se rozhodla s tím "opravdu" něco dělat. Dnes jsem navážila 62,1 kg a jsem na sebe moooc pyšná. Moje výchozí váha byla 58 kg, ale do toho už asi nepůjdu, protože už zteď obleču věcičky, které jsem nosila při téhle váze. A ty na sebe nebuď tak přísná, máš opravdu parádní postavu. A víš, co mě nejvíc těší, že ve svých 41 letech mám postavu pevnější, než některá mladá děvčátka. A to by mělo těšít i tebe. Jinak já mám okolo sebe 3 syny a muže, kteří sportem a posilovnou žijí, takže i to je pro mě motivace. Moc ti fandím a stále se u tebe inspiruji. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlaďko děkuji, blog beru jako deníček, kde si mohu i postesknout, jsem hold ženská, ale nemohu říct, že bych se vyloženě svou postavou trápila, to rozhodně ne, jen si myslím, že člověk může stále na sobě neco zlepšovat, nechci nic hnát do extremu, postavu mám asi nejpevnější nejvíce nyní, nikdy jsem svalíky neměla a to co mám se mi líbí:-). Moje dcery nežijí sportem, jen jedna dělá basket a baví jí to, nyní trochu problémy s mačaftem, ale uvidí se, druhá jen power plate a malinká je malinká, ta mě napodobuje, tam se uvidí:-)
      Gratuliji Ti k tvé váze, krásně jsi zhubla z tolika kil, je to obdivuhodné a motivační:-)

      Vymazat
    2. Anonymní15:34

      Joo basket, to byla moje srdová záležitost, ale kolena a kyčle to po 2. těhotenství neunesla :) Mně ta cesta formování a hubnutí moc baví, trošku mám obavy, až nastane ten okamžik, kdy to bude konečná a nastane ta mnohem horší udržovací fáze. Děkuji za gratulaci, jde spíš o to, že já jsem celý život sportovala a byla štíhlá a pak právě jsem dostala příležitost v práci na jiné místo, takže jsem ve 36 letech začala dělat vejšku a zároveň řidičák, v práci první a poslední z ní a do toho rodina,takže jsem poprvé v životě byla normálně tlustá (těhotenství nepočítám). Takže teď jsem taková, jaká jsem bývala, troufnu si říct, že je to o trošičku lepší, protože jsem nezhubla jen stravou, ale hlavně cvičením, což je rozdíl. Ale to ty víš. Pokračuj v deníčku, protože ráda čtu blogy o zdravé stravě, hubnutí a cvičení, ale jsou to blogy mladých děvčat, kterým se hubne úplně jinak než našim vrstevnicím, po několika těhotenstvích. A tvůj blog je mi právě tímto velmi blízký. Takže piš, sleduji vše :) Vlaďka.

      Vymazat
    3. Děkuji za milá slůvka, to strašně potěší a máš naprostou pravdu všechno to jsou mladinká děvčata a to je trošku jiné ta jejich cesta než ta naše kdy se potýkáme po porodech s problémy které vyvstanou. Nejdůležitější je, ale nevzdat to, protože pro nás by to byla konečná a začali bychom se zařazovat mezi běžnou obézní populaci, která se sebemenším problémem letí k lékaři pro pilulky. Starší generace si cvičením a udržováním buduje své pevné zdraví a kondici.
      Zítra bude trochu něco jiného v článku, ale bude tam osobnost, která přesně splňuje to o čem nyní píšu, navrh známá odobnost pro nás starší generaci ke které bychom se neradi dostali nebo snad ano? Záleží dle situace.
      Tak to tě obdivuji, toho tolik zvládnout v tomto čase a hlavně letech.:-)

      Vymazat
    4. Anonymní18:22

      Máš naprostou pravdu. Když jsem tak moc nabrala, myslela jsem si, že nebude problém zhubnout, řeči o věku jsem považovala za přehnané :( Jenže ouha. Spíš jsem se smiřovala s tím, že jsem tlustá a nějakou dobu budu. Nejvíc mě zklamalo břicho, protože tam jsem nikdy nepřibírala (byla jsem typická hruška - žádná prsa, břicho a všechno v zadku a stehnech. Kupodivu břicho šlo dolů nejhůř :)
      Ono není co obdivovat. Věř mi, že mě to stálo spoustu času a sil a spánku a skoro rok jsem se vypořádávala s tím, že už jsem vše splnila. Už bych to nikdy neudělala. Ale ty to určitě znáš, dyť si sis taky dělala výživovou poradkyni, tak víš, jaké to je zkloubit vše dohromady.
      Na článek se těším, protože zrovna včera jsem prohlásila, že již nikdy nedopustím, abych s váhou skončila tam, kde před lety - obezita, oteklé nohy, zhoršily se mi křečové žíly atd. :)

      Vymazat
    5. Na křečové žíly pomáhá dost pohanka - já piju i čaj z pohanky.
      To co píšeš, tak tomu naprosto rozumím a vím co taky cítíš, protože to mám to samé. Na konci srpna připravuji průřez mou postavou od doby kdy jsem začala hubnout v roce 2009. Já se dopracovala jen na 73 kg po porodu kdy už kila samovolně nešla a bylo potřeba udělat něco pro to, aby se to hnulo a hubla jsem a tam začíná můj hubnoucí příběh. Jinak jsem rodila na 88kg a porodem šlo dolů jen 5kg, dalších 10kg samovolně v průběhu 2 let - ale to jsem jezdila s kamarádkou na squash a neupravovala jsem stravu to až v roce 2009, kdy se mě těch 73kg drželo jako klíště. Taky nedopustím , že bych nabírala, mám putovní 2 kg a tím to končí, váhu si rovnám a hlídám.:-)

      Vymazat
  3. Nebyli jste v sobotu v Majetíně?
    Já myslím, že si vedeš dobře. Vždyť pořád ubíráš tuk a nabíráš svaly, tak se sebou můžeš být spokojená. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne byli jsme jako rodina ve Vlkančicích na triatlonu, kde manžel soutěžil.:-) Já jsem spokojená, ale jsou chvile kdy bych na sobě chtěla něco více vylepšit:-), hold ženská no:-).

      Vymazat
  4. Raduš, bezva postavička! :))
    Tvé dcery na tebe musí být pyšné, že mají tak fit maminu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-), dcera zrovna včera se asi dívala na blog a ptala se ,, mami ukaž mi břišáky zatni svaly" a povídala pak hmm fak ti jsou vidět, bylo to příjemné, ale říkala jsem jí, že je na tom ještě moc práce, aby byli vidět normálně. Je pravda, že jak cvičím tak mám kondici a nedělá mi problém běhat, dříve mě pálilo na plících a myslela jsem , ža vypustím duši a teď prostě pohoda, stačí nazout boty, nandat sluchátka a jít běhat a je pravda, že mě to tak nabíjí, že bych při tom běhu i měla tendenci tančit:-)
      Prostě řachlá matka:-)

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.