22. 8. 2013

Mé cvičení a výzva

Nikdy jsem žádnou výzvu sama sobĕ nedávala a protože už dost dlouho cvičím, tak je asi na čase si nĕjakou dát, ale nejdříve Vás seznámím jak jsem sportovala a nesportovala v mém životĕ.:-)
Celý svůj život jsem nesportovec, nikdy mi to nešlo a hlavně mě to nebavilo, radĕji jsem sledovala televizi. Můj manžel je sportovec a vždy ho mrzelo, že ke sportu mám negativní vztah. Všechno se tak nĕjak zlomilo po narození naší 3 dcery, kdy jsem hodnĕ nabrala a potřebovala jsem zhubnout. Jedna má skvĕlá kamarádka a já jsme se domluvili, že budeme sportovat každý den, já na rotopedu a ona na crossu a budeme si psát sms, v praxi to bylo bezva mĕla jsem parťačku, pozdĕji když naše dcery ( jsou z nicch nejlepší kamarádky tak jako maminky:-) )dorostly trochu ,tak jsme jezdily na squash a kamarádka mĕ ho naučila -dĕkuji Ti:-). To nám na nĕjakou dobu vydrželo, ale jak to tak chodí, tak mateřská je brzy fuč a já nastoupila do práce v Praze. Sport mi chyběl a tak jsem hledala nĕco jak vyplnit čas, kdy čekám na manžela a zabloudila jsem do posilovny na Floře, to mĕ táááák pohltilo, že jsem si najala trenérku a pod jejím vedení se jsem se naučila cvičit na strojích a posilovat, správně provádět cviky, prostĕ činky mi přirostly k srdíčku. Dodnes posiluji, ale potřebuji změnu po nějakém čase, nemám ráda stereotyp a tak jsem hodila na squash a power plate, zkusila jsem aerobic a zumbu, ale to mě nenadchlo, protože nemám ráda skupinové cvičení. Tak tedy nadešel čas na mou osobní výzvu, kdy budu cvičit jak jsem zvyklá a k tomu na 30 dní budu dělat denně squaty a každý den zvyšovat o 10, jelikož nechci začínat na 10 opakováních, tak začínám první 3 dny na 30 opakování a pak budu denně zvedat o 10, budu samozřejmě cvičit na čas a jsem zvědavá na výsledky, jsem změřená a zvědavá:-).  

A jak jsem tedy dnes cvičila?

Začala jsem v 17,00 hod a program se skládal z:
cross 7 minut
5x30 ruské vytáčení s 12 kg kettlebellem3x10 leh/sed s 12 kg kettlebellem
3x10 přítahy nohou na hrazdě
kardio na crossu 60 minut
Pak jsem dělala z výzvy prvních 30 squatů na čas 50 sekund.

 Přeji Vám hezký zbytek dne :-)

11 komentářů:

  1. Krásn cvíčo, mohla jste si dát s kettlebellem celkem do těla! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. u tebe jsem se těmi cuketovými těstovinami neinspirovala ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jsem o nich psala z počátku roku, tak se objevují na mnoha blocích, dokonce je začala dělat i Beautygloss pak , tak je to možné.:-)Něco když dá člověk poprvé na blog, tak se pak strhne lavina a je to vidět na každém druhém:-)

      Vymazat
  3. Anonymní14:10

    hodně štěstí ve výzvě, já nedovedu si představit, že bych ke ke konci měsíce dělala 30 squatů :-) M.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní14:11

    překlep 300 :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No sama jsem zvĕdavá jak to dám a když to nepůjde, tak vložím přestávku.:-)

      Vymazat
  5. Anonymní17:23

    Dobrý den, a nebojíte se při těch dřepech a podobných cvičení o kolena?
    Jinak jaký máte názor na sacharidy k večeři? (třeba knackebrot, celozrnný chléb, příloha, ...)
    A když posilujete, cvičíte rychle? Jsem totiž po operaci, ale nechci přijít o svalovou hmotu, tudíž cvičím jen něco a pomaleji (tudíž při nízkém tepu), takže jestli to má význam? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S koleny nemám problém, ale pokud bych cítila, že něco není v pořádku tak přestanu.
      Když posiluji cvičím normálně ne rychle, věnuji pozornost správnému provedení cviku.
      Sacharidy k večeři jsou dost diskutabilní a názory se různí, ten kdo dělá fitness a kulturistiku se jich večer vyvarují, jedí je pouze tehdy když mají po cvičení aby doplnili glykogen do jater a svalů cca 15-45 minut po cvičení.:-)

      Vymazat
  6. Anonymní20:20

    Ta modelka ma skvelou postavu:-) chapu, ze to umele poprsi je asi v teto branzi "nutne", ale urcite by ji to sluselo i bez toho :-) Marcela

    OdpovědětVymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.