28. 7. 2013

Rekapitulace – 22.7.2013 – 28.7.2013




A je tu neděle a s ní moje rekapitulace, nevím jak vy, ale na mě hrozně působila ta vedra a měla jsem celkem problém se zadržováním vody a ačkoliv jsem pila, tak jsem zadržovala vodu takovým způsobem, že jsem měla nárůst 3 kg, byla jsem  strašně oteklá hlavně to byla právě ta voda dle diagnostiky.  Nyní už je to lepší a voda opadla tím ,, ochlazením „ ve středu což mi dost pomohlo. Mnoho lidí v těchto vedrech moc nejí, ale já to mám obráceně jím neustále a více. O víkendu hodně grilujeme na mramorovém kameni, takže ,, zdravější „  úprava  potravin,  jíme hodně zeleniny a nevyhledáváme jako rodina ani moc přílohy, takže vaření je jednodušší.
V týdnu se postavil bazén a tak se zvlažujeme v něm, je to příjemné a zase další přirozený pohyb a o krůček blíž k cíli.

Nyní trochu motivace








A jak na tom jsem?
Testovala jsem denní diagnostiku a divím se jak dle stravy a odpočinku to ovlivňuje neustále spalování a ukládání tuku a výkyvy jsou hodně znatelné, takže po stravě,  kde mám dost ořechů a sušeného neproslazovaného ovoce,ovoce,  pak sacharidy jako jsou pečivo a přílohy, tak pak  mám vyšší váhu a více tuku v těle, pokud jím živočišné bílkoviny bez výrazného navýšení sacharidů, minimum ořechů, ale  přidávám rostlinné oleje, tak váha jde dolů a hlavně  tuky.  Jsem proteinový typ, dle metabolické typologie ( testů).  Podle krevní skupiny, bych měla jíst jako sacharidový typ.  Držím se 30% tuků:30% bílkovin a 40% sacharidů.  Všemu tomuhle nasvědčuje i ta diagnostika co se děje v mém těle. Musím konstatovat, že ten odpočinek od živočišných bílkovin ( masa) a zařazení rostlinných bílkovin mě prospěl.
PH si udržuji zelenými  potravinami  ( o tom bude článek příště, který jsem si již připravila), takže s tím  již nemám problém.

Shrnutí: je vidět, že na mě prostě funguje paleo styl, ale musím ho dělat s rozumem. Maso již mi není odporné a nezvedá se mi po něm žaludek, takže nadále budu pokračovat ve stylu, který praktikuji roky s tím, že občas si dám i to co do palea nepatří, ale to dělá každý.  Jednoduše poslouchám své tělo.
Kompletní shrnutí bude až koncem srpna a porovnání tělesných parametrů

Cvičení: tento týden byl volnější a nyní necvičím tak intenzivně, čerpám sílu na příští týden, kdy jsem si toho naplánovala hodně, snad se mi podaří to dodržet a něco mi to nenaruší.

Přeji Vám krásný slunný den:-)


8 komentářů:

  1. Anonymní14:23

    Ahoj Radko,
    trochu mimo téma článku, ale mám doaz, pozoruješ na sobě už nějaké změny ohledně toho kolagenu? a jak dlouho ho užíváš? Mám problém s hlasitým vrzáním kloubů, nebolí to, ale ty zvuky jsou nepříjemné, myslíš, že by na to kolagen zabral? Jinak jsem musela skončit s běháním, protože po tom mě opravdu kolena bolela, i když jsem měla profi boty a běhala po různých typech povrchu.

    A ještě dotaz k tomu zelenému ječmeni a chlorelle, jak ty bys zrecenzovala? Nějaké pozitivní/ negativní účinky?

    Drž se, jsi nám vzorem, člověk a žena zvlášť by se o sebe měla starat stále, s přibývajícím věkem snad ještě víc, ale samozřejmě s rozumem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to je dost brzy, tohle bude dlouhodobé :-((, zatí jsem využívala 1 měsíc a musím si zakoupit zítra další a pokračovat nepřerušovaně. Tvoje problémy jsem kdysi mívala taky, a tehdy jsem to řešila želatinovými medvídky od Hariba, kde je pravá vepřová želatina jako v jediných na trhu. Pak to nějak vymizelo a nemám s tím problém, ale myslím, ýe by ti kolagen na to pomohl.
      Při sportu je opravdu důležitá kloubní výživa, zkus ji brát a uvidíš , že za čas se to zlepší a budeš moci zase běhat.:-)
      Recenzi tedy dopíšu k článku na chlorellu a ječmen, sice jsem tam nechtěla psát intimnosti k ní, ale patří to k tomu a udělám to.
      A poslední větu děkuji, je povzbuzující a tak to co dělám přináší mnoha ženám středního věku snad užitek a není to zbytečná práce.

      Vymazat
  2. Anonymní16:04

    Strane zajimave Rdako a musim rict, ze i ja jsem se "nasla"...posledni cca dva tri mesice jsem jedla bilokiny a zeleninu (sacharidy vlastne jen z ni) a vyrysovala jsem se, paradne...ted jsme zkusila...proste taky rada sve telo zkoumam (samozrejme v mezich a s rozumem ale zajima me, jak funguje)...poslednich 14dni se snazim jist clean, ale i ovoce, orechy a jednou denne platek opravdu celozrnneho chleba...a vysledek? jsem vic otekla azacina se mi ukladat tuk, zacinaji "madýlka lásky" a tak...a to toho ovoce nebylo extra hodne....takze jsem nejspis asi taky proteinovy typ a musim se s tim "porvat":-))Piste dal, strasne me to zajima:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no ona to pozorovala i kamarádka co měla teto problém a jak mi dala vědět taky jí tento styl prospívá, dělá to s rozumem a na dovolené si taky dá potravinu ktzerou třeba už ani běžně nejí. Přesně jak píšeš taky musím opatrně s ovocem, ořechy a celozrnnými produkty, spíše si mohu dovilit si je dát zcela výjměčně.
      Metabolickou typologii, dělá pan doktor Fořt, který zaštituje Svět zdraví, ale nikdy jsem tam nebyla, pokud tě to zajímá tak ti doporučím publikaci, kde se můžeš otestovat. Email je: sradkas@seznam.cz

      Vymazat
  3. Anonymní16:13

    jeste se zeptam, rostlinne bilkoviny jite tofu, seitan a podobne? diky...ja konzerva jsem zkousela zatim jen tofu, tak k ostatnim se "odhodlavam":-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj se toho, vše je jen o úpravě a dochucení dle tvojích chutí. Jím seitan, tofu, tempeh. Robi maso jsem nezkoušela ještě, ale mám to v plánu :-) Rostlinné bílkoviny na mě mají blahodárný vliv, mám lepší pleť, po mase horší a myslím, že to je antibiotikama co do jatečních zvířat cpou.

      Vymazat
  4. Anonymní10:22

    Se zavodněním jsem to měla v horkých dnech úplně stejně. A rovněž stejně s tím jídlem. Prostě čím víc teplo, tím víc hlad :-) Vlastně si uvědomuju, že jsem ani nikdy přes léto nezhubla, jedině přes zimu. Javanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V letĕ se mi hůř udržuje váha a musím se hodnĕ snažit. To zavodnĕní teď bylo dost obtĕžující, bylo to extremní, jindy je to v mezích normy.:-)

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.