23. 7. 2013

Hamburger se seitanem

Rodinka chtěla hamburgery a tak jsem  se dala do pečení zdravých bulek viz recept na blogu, na hamburgeru není nic co by člověk nezvládl, já osobně si vybrala seitan do nich.
Seitan jsem nakrájela a ogrilovala na kameni, dala do rozkrájené bulky, dala hořčici, cibuli, rajče, okurku a list salátu . To byla dobrota. Ani takové dobroty jako hamburgery si nemusíte odpírat, když víte jak si je zdravěji  připravit. Nevidím problém ani s mletým masem či grilovaným plátkem v bulce.
A jak   mňamka vypadala? Tak tady jsem ji pro Vás vyfotila.

Zajímá Vás co je to seitan?

Seitan je náhražka masa - rostlinná bílkovina, kterou preferují  hodně vegani. Je vyroben z  pšeničné mouky, shoy, koření a mořské soli. Ve 100g najdete: 491KJ,  25,5g bílkovin ( nekomplexních), 1,8g sacharidů, 0,8g tuků.Rostlinné bílkoviny je potřeba kombinovat s dalšími, aby vznikla komplexnost bílkovin.
Tady foto jak vypadá, zakoupit se dá ve zdravé výživě.

Přeji hezký zbytek dne

16 komentářů:

  1. Tvůj hambáč bych si dala.. :)
    "Jeden prosím! :D"

    OdpovědětVymazat
  2. mňamka))... taky dělám)... krom bulek jsem lína :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás byl takový úspĕch s nimi, že budou v sobotu k večeři, kdy u náš bude dcera s přítelem, takže mňamku si zopakuji:-)

      Vymazat
  3. tohle by měli prodávat ve fast foodech!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní6:29

    Seitan nikdy..je nejhorší z hlediska lepku...
    Ale když by se nahradil něčím podobným, určitě bych si pochutnala :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jsi alergik, tak je to pochopitelné:-) já s lepkem nemám problém a vegetariáni ho docela dost vyhledávají:-). Co človĕk to názor:-).

      Vymazat
  5. Anonymní20:02

    Seitan je sice čistý lepek, ale protože v něm není škrob, lepek v této formě nevadí (samozřejmě celiakům ano, to je bez diskuse), protože jeho trávení probíhá převážně v žaludku. Je velmi výživný a snadno stravitelný. A taky hodně dobrý a maso opravdu připomíná. Taková svíčková se seitanem - mňam. Chutnější je od stejné firmy speciál seitan, ale to už je zase o rozdílných chutích. Výborný recept, díky za inspiraci :-) Javanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nĕkdo je zapřísáhlý odpůrce a to jim nevymluvíš, hlavnĕ vitariáni. Myslíš ten se zeleninou, jak je tam mrkev a zelí? Ten přímo zbožňuji:-)

      Vymazat
  6. Anonymní9:51

    Přiznám se, že nevím, co v něm je. Je to úplně stejný obal, jen místo NATURAL je SPECIÁL. První jsem kdysi ochutnala natural a nijak mě nenadchl. Takže jsem ho nijak nevyhledávala. No a pak jsem náhodou ochutnala právě svíčkovou se seitanem a zamilovala se :-) Tím, že téměř maso, kromě občas rybího, nejím, je pro mě seitan výbornou surovinou. A ten hambáč si stopro udělám! Javanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je totiž ještě jeden, ty píšeš o tom s kouskama a bez přidané zeleniny. celkem ta firma vyrábí 3 druhy.:-)

      Vymazat
    2. Anonymní21:00

      Tak na ten jsem ještě nenarazila. Ale ten speciál už mám v lednici, vyndala jsem kvásek, takže zítra něco spáchám... večer, na oběd jdeme na sushi :-) Javanka

      Vymazat
    3. On je hned vyprodaný. Mohla bych taky zkusit nyní kvásek, když mám volno:-)

      Vymazat
  7. Anonymní22:08

    No u nás jsem ráda, že seženu seitan vůbec nějaký. Malé město holt. Kvásek je lepší od někoho dostat. I když - je hodně teplo, je velká šance, že se ti chytí i od píky. Ale darovaný je lepší. Nevím proč. Mořila jsem se s ním několikrát, třeba i vykvasil, ale byl takový nějaký slabý. Za to teď... i čtrnáct dnů si ho v lednici nevšimnu a pořád je ok. Javanka

    OdpovědětVymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.