27. 7. 2013

Brownies

Moc rodince nepeču, ale když se do toho pustím, tak se snažím opravdu zdravě, dnes jsem pro Vás připravila jeden takový recept a to brownies, který je připraven z fazolí ( rostlinné bílkoviny), dle receptu je vidět, že má koláč i nízký glykemický index, protože jsem použila xylitol.

Recept: 
*   500g propláchnutých červených fazolí v konzervě ( můžete použít i uvařené - klasika)
*   190g rýžové bio mouky
*   125g cukru ( xylitol či jiné sladidlo)
*   1 banán zralý
*   150ml sojového bio mléka či jiného
*   nepražené bio kakako
*   1PL kypřícího prášku bio ze zdravé výživy bez fosfátů
*   1 vanilkový cukr ( nedávala jsem)

Vše hodím do mixéru a umixuji, pak upeču. Koláč je ve vnitřku vlhký jakoby nedopečený, ale výborný. Recept je základní, ale já nevážím a přidávám vše od oka.
Pro mě to byla vynikající zdravá svačinka.

8 komentářů:

  1. :) jé taky dělám z fazolí ale jinačí recept trošku., uplně bez mouky :) A je taky výborný :) Skvělá sváča plná bílkovin!

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní22:15

    Tak ten určitě vyzkouším. Teda bez cukru a banánu, to nějak nahradím :-) Díky za inspiraci! Javanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každy si upraví dle svĕho co mu vyhovuje, dĕlám to taky:-).

      Vymazat
  3. Anonymní13:38

    Pro mě v současné době nejmňamóznější koláč :) Dělám ho podle Doni - Gisele : s banánem a avokádem, vejci a bez mouky. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doňu si tedy najdu a juknu na recept, každá inspirace je výborná:-)

      Vymazat
  4. Anonymní16:10

    Radkoooooo, prosim, kde kupujete xylitol? ted jsme ho minuly tyden shanela, pouzivala jsem doted stevii a chtela vyzkouset, ale vsude - lekarny, zdrave vyzivy u me v okoli, na me koukali jako na blazna a nabizeli mi slad - pry je to to same:-)...pres internet s emi nehcce, radsi bych si ho "hned odnesla"...moc diky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím odkud jsi, ale mají ho ve zdravé výživě v Praze černokostelecká ulice kousek od hlavní pošty na Praze 10, nebo ti ho objednají. Jinak já objednávala obrovský balík od www.iswari.cz, když uděláš větší objednávku, tak neplatíš poštovné, platila jsem na dobírku a jsem mimořádně spokojená, objednala jsem si i kokosový cukr, je skoro jako karamel a tedy výborný do frappé. Mají spoustu vychytaných raw potravin. :-)

      Vymazat
    2. Anonymní19:08

      Moc diky za tipy!

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.