6. 1. 2014

Raw chleb - nepečený

Dnes jsem pro Vás připravila recept na raw nepečený chléb.


Vpředu makový a vzadu připraven k sušení konopný raw chléb



Budete potřebovat: dýňová a slunečnicová semínka, sůl, koření dle vašich chutí ( oregáno, bazalka), pohanka, chia semínka, lněné semínko, mák, konopné semínko ty jsem dávala dle  toho jaký chléb jsem chtěla.

Postup

* namočíme slunečnicová, dýňová, lněná a chia semínka s pohankou přidáme dle chuti ( mák nebo konopná  semínka)
* necháme cca 2 hodiny, osolíme a přidáme bylinky ( oregáno nebo bazalku),  pak rozmixujeme na lepivou hmotu
* dáme na pečící papír do formy a na topení
* až hmota oschne ( drží tvar) , sundáme z formy a necháme na papíře
* až je hmota zaschlá, ale měkká, tak nakrájíme na požadovaný tvar a sušíme do ztvrdnutí  pokud můžeme odlepit od papíru, tak sundáme z něj.

Já tyto chleby kupovala od Lifefoodu, ale finančně je to nákladné balíček - 4ks / cca 70,-Kč a tak není nic těžkého si je udělat doma na topení, kdy dodržíte  stupně, aby jste nepřišly o cenné látky v ingrediencích.

Mějte se hezky a dobrou chuť!
Radka


8 komentářů:

  1. Jojo, RAW chlebíky (říkám tomu spíše krekry) jsou výborná záležitost.. Vlastně už ani nepeču a vystačíme si s těmito semínkovými nebo pohankovými krekry.... Lifefood je výborná značka, ale co si budem povídat, člověk by musel být milionář, aby si mohl jejich výrobky kupovat pravidelně... Vždycky si koupím jen něco na zkoušku a inspiruji se ;) Teď jsem zkoušela RAW čokoládu slazenou agávovým sirupem a k mému překvapení to dopadlo báječně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, ale hlavně ten konopný furt nemají, tak jsem vzdala schánět ho a raději vytvořila. Čokošku joooo, juknu k tobě, udělala bych jí dcerce-miluje Lifooďácký čokošky.

      Vymazat
  2. Tak to je paráda. :))
    Raduš, papká tyto chlebíčky i tvoje rodina nebo jenom ty? :))

    OdpovědětVymazat
  3. Kriss, já se s nima cpu, ale manželovi taky chutnají a teď když je nemusím kupovat je bude jíst více, ale on je hodně na pečivo , takže na bagetu s máslem se těší furtčí obyč chleba. Adélka jen kousek vždy si vezme a Radka, to se uvidí.:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jednou jsem si koupila..ale ta cena:(
    Tolhe se vyplatí určitě více!:)

    OdpovědětVymazat
  5. ve výživě jsem je taky viděla, ale na mě docela drahé. Nikdy mě nenapadlo to zkusit vyrobit bez sušičky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výhodou je topná sezona, fakt. to jde a je to lepší než brambůrky :-)

      Vymazat
  6. Dokonalost! moc děkuju :) jen musím sehnat chia semínka

    OdpovědětVymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.