5. 1. 2014

Můj první půst

Už dlouho jsem chtěla zařadit  půst a vyzkoušet si ho, ale vždycky jsem se nějak obávala hypoglykemií          ( pozůstatek z dob těhotenské cukrovky, která byla léčená inzulínem). Včera jsem se odhodlala a  zařadila ho a to hlavně z důvodu, že rodinka je nachlazená a o mě se taky nachlazení pokouší, tak proč to tedy nezkusit a nevyužít, věřím, že mi půst pomůže a já budu fit v pondělí.Vím, že  2 dny je málo, ale pro mne to bude úspěch vydržet to a kdo ví, jestli někdy v budoucnu ho nebudu zařazovat pravidelněji jako očistné kůry.


A jak můj půst probíhá.

Ráno po probuzení jsem si udělala sklenici ječmene a před polednem  druhou do toho popíjím pouze čaje a ráda bych to vydržela ještě celou neděli. Celé dopoledne jsem neměla hlad až k polednímu jsem ho začala pociťovat, poté hlad ustoupil a ozval se okolo páté hodiny a to jsem podlehla a vzala si trochu  jídla od oběda, jen kousek, zbytek dojedl raději manžel, abych neměla pokušení. Mlsná mě nehonila a chutě na sladké taky ne .V sobotu jsem necvičila, necítila jsem se na to, ale v neděli ráno ( dnes) jsem byla plná energie a šla jsem na kardio ( rotoped) nějak samo mi to šlapalo až jsem byla překvapená, za jaký čas jsem ujela tolik kilometrů.


A jak to vypadá s diagnostikou?

 
 Vás určitě zajímá jestli neztrácím svaly. Měřila jsem se v úterý , takže porovnávám parametry  od úterý do dnešního rána před cvičením.

Tuky: - 0,24kg 
Voda: + 0,5% ( na váhu je stejná)
Aktivní hmota: stejná na procenta i váhu - svaly neubyly

Vždycky jsem dělala diagnostiku ráno po cvičení a to měření není správné, protože cvičením samozřejmě nastávají v těle již  reakce, které měření ovlivňují. Tak letos  budu měřit před cvičením v neděli ráno, abych měla objektivní  a přesné výsledky.

Závěr: s nuceným  a přerušeným  půstem jsem spokojená, protože já mám velmi špatný pitný režim a v půstování mě to nutí pít. Zdravotně se mi nepohoršil.   Hodně lidí zařazuje cheat day, tedy den kdy ve stravě si dá cokoliv - prostě hřeší, já takové dny nemám a nezařazuji, ale rozhodla jsem se půstovat a jeden den v týdnu bych ráda držela půst, kdy si doplním zanedbaný pitný režim a možná se mi tím zlepší  a naučím se pít pravidelně každý den.

Mějte se hezky a užijte si krásný nedělní den!
Radka

2 komentáře:

  1. půst dokáže krásně očistit metabolismus, já zkoušela jen přerušovaný půst a maximálně jsem nejedla 20 hodin. Hlad jsem asi ani neměla, jelikož ho dokážu potlačit (ale to neznamená, že na to jídlo nemyslím).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To malé přerušení mě vyhovovalo taky, já nedokážu potlačit hlad. Zítra už najíždím na stravu , zatím bez svačin a v úterý i svačiny. Jsem překvapená, že jsem to zvládla.:-)

      Vymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.