25. 2. 2014

Trénink

Zdravím Vás,


na přání píšu tento článek o cvičení tedy tréninku s trenérkou, co mi to dalo a co jsem se dozvěděla nového.
Zrovna včera jsem měla trénink s Verčou výjmečně, protože tréninky máme ve středu spolu. Dle tréninkového plánu se měly cvičit prsa+biceps+břicho a kardio na závěr a protože Verča potřebovala taky si svůj trénink odcvičit, tak jsme ho měly společný. Bylo strašně bezva vidět jak cvičí, jaké používá  váhy já osobně bych nezvládla tlaky v leže s 17,5 kg jednoručkou, ona ano, já měla jen 8kg. No není to sice málo, ale ani hodně-věřím v sebe a určitě se dostanu na 10kg.
Trénink  s Verčou mi dává strašně moc, je to pocit k nezaplacení mít u sebe někoho kdo na vás dohlíží, aby jste správně cvičila technicky, opravovala chyby při cvičení. Cvičím už docela dlouho, ale chyby dělám a vidím, že je dělají i ostatní i když se domnívají, že ne.  Dozvídám se mnoho pro mne nových věcí ať už je to o cvičení, stravě a nebo o soutěžení.  Je strašně zajímavé jak každý člověk funguje úplně jinak, myslím tedy na hlavně stravování, protože to  je hrozně důležité-strava dělá z 70-80% naši postavu. A na postavě se vidí jak se člověk stravuje.
Podívejte třeba tady na motivační foto Sarah Allen, krásná žena s krásnou sportovní postavou.





A nyní k tréninku: začínala jsem na běhacím pásu 6 minut, pak přesun do činkárny a jelo se následovně.

Tlaky s jednoručkami v lehu 4x12   (6kg,8kg,8kg,8kg)
Pec deck ( butterfly) 4x12s 20 kg
Benčpres  na multipressu 4x12 ( 20kg, 22,5kg, 30kg s dopomocí, 30kg s domopocí)
Tlaky  vpřed na stroji v sedě 4x12 s 20kg
Izolovaný bicepsový zdvih s jednoučkou v sedě 4x12 s  6 kg na každý biceps
Bicepsový zdvih na stroji,, Larry Scott" 4x12 (15kg, 15,kg,20kg,20kg)
Přednožování s podsazováním pánve v lehu na šikmé lavici 5x12
Zkracovačky leh sed s nohama na míči 4x12
Zkracovačky leh sed s kotoučem 10 kg za hlavou
Předklony na stroji s 25 kg 4x12

Břicho jsem si cvičila již sama.
Kardio na běhacím pásu 40 minut.

Snad jsem na nic nezapomněla, dneska mé čeká trénink zad a tricepsu v domácím prostředí. A samozřejmě kardio. Pokud budete chtít vědět cviky, tak mohu zítra sepsat článek, vlastně každý den mohu přidat co cvičím.

Mějte se hezky a užijte si krásný slunný den!
Radka

7 komentářů:

  1. cvičíš moc hezky. Bohužel já nemám nikoho s kým bych mohla cvičit, ono je to určitě lepší, jelikož si ten druhý může všimnout chyb, kterých si člověk není sám vědom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano je to tak jak píšeš, a někdy když člověk chce zvýšit váhy, tak je zapotřebí domoc a v tu chvilí je super u sebe někoho mít.:-)

      Vymazat
  2. Anonymní10:23

    Radko, baví mě sledovat tvůj blog a musím říct, že děláš opravdu pokroky, jen tak dál ;) Chtěla jsem tě požádat o radu, protože se vyznáš dobře ve stravě a tak by jsi mi možná mohla i poradit. Jsem proteinový typ a je mi dobře po konzumaci masa, zeleniny, hodně oříšků a tučnějších mléčných výrobků, ale teď se snažím nabrat nějaké svaly a tak musím zařadit komplexní sacharidy, ale nedělají mi moc dobře....jenže asi nění možné je něčím nahradit že? Mám z toho takové zvláštní stavy, kdy začnu mít husí kůži a prostě se necítím moc dobře...možná si jen tělo musí zvyknout, že? Nebo je možné nějaké svaly přibrat i bez tolika komplexních sacharidů?
    Děkuji moc za radu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, koukám jsi na tom podobně jako já, dají se nabrat svaly i touhle stravou, zkus zařadit rostlinné bílkoviny třeba to s nimi půjde, obsahují i sacharidy. Jinak já osobně už to nezkouším. Vzdala jsem sacharidy a taky to jde sice svaly nebudou tak velké, ale mě to bude stačit .

      Vymazat
  3. Anonymní13:21

    Jsme na tom opravdu podobně, já se snažím právě něco přibrat, uřčitě nechci mít nějaké velké svaly, ale jsem teď hodně pohublá a tak jsem chtěla alespoň nějakou svalovou hmotu přibrat, jenže mi právě bylo řečeno, že bez těch sacharidů to nepůjde, ale já nemůžu 5krát denně rýži, opravdu mi to nedělá dobře....myslíš, že by pomohlo jíst hodně luštěnin? Nebo to přidávat po troškách a snažit se aspoň nějaké sacharidy zařadit? Ty s tímhle máš právě hodně zkušeností a jsi asi také proteinový typ jako já.....moje výživová poradkyně mi poradila spíš stravu ve stylu primal paleo a trenéz zase stravu ala maso+rýže :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zkus mi napsat na email něco více o tobě.

    OdpovědětVymazat
  5. Tvuj blog moc ráda sleduju :P Dobře makáš, těch 10kg učitě brzo dáš! :P

    OdpovědětVymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.