23. 2. 2014

Svět zdraví a já

Zdravím,


již jsem se na zmiňovala, že jsem se objednala do ,, Světa zdraví" a protože jsem tam v pátek byla na konzultaci, tak Vám přináším poznatky k mojí osobě.
Měření je v optimální tedy v  standardní rovině a moje váha neovlivňuje moje zdraví. Mmch osobně nevěřím na měření, protože jsem  si zjišťovala a testovala nějakou dobu přístroje, domnívám se, že je to pouze tahání peněz z lidí. Měření ukázalo zhoršený pitný režim a na  tom pracuji, abych ho zlepšila. Diagnostika optimální. Pak následovala hodinová  konzultace se specialistou, dostala jsem se k chlapíkovi co soutěžil v kulturistice - mám to ale já štěstí, a nyní připravuje na soutěž své klienty taky. 
Mluvili jsme hodně dlouho a dle mého jídleníčku a  pocitových záležitostí ze stravy a diagnostiky podle  doktora Fořta mi odsouhlasil, že jsem proteinový typ, tak jsme stravu probírali, dostala jsem nějaká doporučení  na stravu a probírali jsme soutěž jak to zvládnout, pak přišla na řadu spolupráce a jaký program bych si vybrala, chci čas na rozmyšlenou ( vždycky) a tady  se specialista zarazil a řekl mi ,, co si chcete rozmýšlet", hodila jsem vysvětlení, že musím probrat finance s manželem a chci mluvit s trenérkou, ale jeho slova mi zněla v uších dlouho a popravdě řečeno jsem se zašprajcla a budu se připravovat sama za pomocí trenérky, zvládnu to i bez ,, Světa zdraví". Schodit bych měla jen 6 kg tuku, ale já chci o trochu více.

Mám-li být upřímná nevím jestli bych tam šla zase, protože v hovoru se vyptával, kde jsem je našla, jestli mi byli doporučeni, jestli jsem si prostudovala jejich stránky, co vím o Fořtovi, jaké jeho knihy jsem četla  - a to mi docela nebylo vhod, takovéto vyptávání mimo téma.

Díky trenérce a jejím  opravdu pro mne vysilujícím tréninkům  mi začínají být vidět hamstringy a zadek se kulatí - posuďte sami.
Kulatí se
Kulatí se








Bicáček, musím makat více na něm
Těším se až to odtučním a svaly vylezou, možná nebudou tak velké, ale u bikin to až tak nevadí.

Závěr:  * cvičit jako doposud dle tréninkových plánů trenérky
             * do stravy zařazovat bílkoviny ( rostlinné a omezit živočišné), hlídat si příjem bílkovin (2g na /kg aktuální váhy)
             * zvýšit pitný režim ( 1,5 l vody v láhvi + další vodu co budu přimíchávat do stravy)
             * jedu na ketózu ( cyklovanou) a tak zvýšit  ve stravě tuky

To jsou moje hlavní body na příští týden a pozdější dobu.

Mějte se hezky a nikdy to nevzdávejte, já to taky nevzdávám, každý může  dosáhnout své vysněné postavy.

Radka

18 komentářů:

  1. do ketozy není podle mě se sranda dostat. Na CKD to chce přípravnou fázi a ty sachry jsou fakt šíleně nízko. Já si myslím, že přístroje jsou dobrou pomůckou, ale člověk by se měl hlavně řídit tím, jak se cítí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já už s ketozou mám zkušenosti, kontroluji si to a hlavně překyselení organismu sleduji. Chalve pokud chodíš jednou za měsíc na měření, tak to nepoznáš, ale zkus jít 3 dny za sebou ve stejný čas za stejných podmínek a pak zjistíš, že to opravdu je blbost to co ti naměří, protože není možné, aby člověk ze dne na den nabral 1kg svalů a nebo tuků či je zhubl, někdy je rozdíl i větší.Ano taky si čas od času zajdu na měření, ale od teď už nebudu chodit, postačí mi jak se vidím v zrcadle a nebo jak mě vidí okolí, eventuelně zvažuji kaliper i když stačí na zjištění tuku v určitých partiích použít prsty. Vyvracet to ale nikomu nebudu, zjistit a přijít si na to musí každý sám.:-)

      Vymazat
    2. Anonymní13:26

      Přesně tak, taky jsem dospěla k tomu, že mi stačí pohled do zrcadla a prstíky. U břicha mi stačí, když si sednu až už mám jasno, takže jsem si rozmyslela i koupi kalipera. Držím tui palce, vypadáš moooc dobře :) Vlaďka

      Vymazat
    3. Děkuji Vladi:-), třeba si to taky rozmyslím :-)

      Vymazat
    4. jak sleduješ překyselení organismu? pkud používáš papírky na zjištění kyselosti moči, tak to nemá efek, jelikož moč by měla mít kyselé pH. Dřív už jsem tě sledovala, tak vím, že jsi ketozu zkoušela. Ta ketoza se taky lépe měří z krve.

      Vymazat
    5. Vím že z krve je nejideálnější. Odkyseluji zeleninou a zelenými potravinami, ty snižují PH a udržuji mi správné PH v těle, dokonce nutriční specialista mne za to chválil. V moči sleduji hlavně ketony.

      Vymazat
    6. Anonymní14:20

      Milá Radku,

      srdečně Vás zdravím a ráda bych se zeptala, jakým způsobem sledujete, resp. měříte ketony v moči.

      Předem děkuji za odpověď.

      Noemi Kovářová

      Vymazat
    7. Taky zdravím, milá Noemi měřím páskama z lékárny a byla jsem i na krvi. :-)

      Vymazat
    8. Anonymní15:15

      Milá Radko,

      sluníčkově a nedělně Vás zdravím. Mohu se zvědavě zeptat, jakou značku těch pásků - papírků používáte ? Já používám Dia Phan, ale vadí mi na nich, že stupnice rozlišuje stav negativní a pak hned až 1,5 mmol/l či 50 mg/dl a poté 5,5mmol/l /či 100/mg/l atd. .

      Děkuji předem za odpověď a držím Vám palečky ve Vašem úsilí

      Noemi Kovářová

      Vymazat
  2. Anonymní9:43

    Ahoj, vypadas naprosto super, moc drzim palce, aby to slo dale tak, jak si predstavujes.. Libi se mi i tvuj pristup k jidlu.. koketovala jsem ted trochu s vitarianstvim ,ale pribrala jsem 2kg, tak nevim..mam bohuzel nadvahu tak 10kg, takze jsem si to zase rychle rozmyslela, i kdyz se mi ten smer moc libi. Asi jsem jedla moc malo, ja mam bohuzel bohate zkusenosti s hladovenim, dietama atd..ted se snazim jist vic, i varene jidlo, ale stejne alespon 50% raw... Mam problem s bilkovinami, 2g na kg nedam ani nahodou, jsem rada, ze dam 1g na kg:( Maso jim jen rybi, ale jist ho kazdy den se mi prici,,mlecne vyrobky vubec, vejce obcas.. nevim, cim to doplnovat.. Jak si to v tu dobu resila ty? Kolik asi jis sachardiu a tuku na kg tel.hmotnost? Marta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji na můj věk to jde, na vitariánství jsem přibrala 5 kg, ale vyhovovalo mi a vím, že se v letě k němu vrátím. S hubnutím mám taky zkušenosti, ale vyloženě diety jsem nedržela až po výživě jsem chtěla zkusit jak se cítí lidi co jsou na dietě a tak jsem vyzkoušela.
      Pokud moc necvičíš tak 2g je hodně a stačí 1g bílkovin, já cvičím hodně tak je mám navýšený. Maso jsem teď neměla 3 dny, bílkoviny mám z proteinu, 2 dny tvaroh a tofu. vejce jsem teď taky neměla, ale příští týden už je budu mít a ryby budu mít. Jím taky hodně syrové zeleniny na úkor tepelně upravené, ale u mne je to dost variabilní, takže 3 dny můžou vypadat stejně a pak úplně jinak.
      Bílkovin mám 120 - 128g, sacharidů mám většinou do 50g, ale někdy klidně 120g nejdu přes 150g když doplňuji arašídovým máslem před tréninkem, tuků zhruba 70g. Vážím nyní 63kg a měřím 170cm. Březen bude již znamenat omezení a redukci pro mne.:-)

      Vymazat
    2. Anonymní10:55

      Prave ze cvicim celkem dost, tak 4-5x posilka.. tezke vahy (na me tezke, napr. biceps 8kg jednorucky, legpress 150kg, bench zatim jen 30kg.. atd, snazim se zkratka)..takze bilkoviny bych urcite potrebovala. Mlecne vyrobky kvuli alergii nemuzu, boli me po nich bricho a hodne se nafukuju..muzu kozi, ale jsou na me hodne drahe, takze to spis vyjimecne.. soju bych take jist nemela..takzr mam bilkoviny hlavne z lustenin a orechu..cili dost bida :( koupim zase nejaky ten protein, momentalne ho nemam:)
      Nepremyslela si nekdy o clanku o treninku? Jak se ti zmenil s trenerkou, co noveho ses treba dozvedela, tve oblibene cviky, jaky mas plan, co a jak casto cvicis? atd:)

      Vymazat
    3. Tak to cvičíš dost, to by chtělo navýšit bílkoviny. Mléčné výrobky nejím už pár let akorát nyní ten tvaroh a to nevím jak dlouho ho budu doplňovat. Ořechy ti nic nedělají? Já jich nesmím sníst hodně v jedné dávce, jinak mně nadýmají. Ty proteiny jsou skvělé v tom, že doplní ty bílkoviny když je ve stravě nemáš a je to řešení.
      O článku uvažuji a určitě napíšu jen mám problém s časem, tak to bude chvilku trvat. :-)

      Vymazat
    4. Anonymní18:56

      Kdyz snim orechu hodne, tak mi je tezko.. a taky kdyz je kombinuji s necim jinym nez se zeleninou, tak to nedela dobrotu.. Zkratka je to jasne, bude protein:) Miluju Vegan protein od Reflexu, sice neni raw, ale vyjde levneji a hrozne jsem si oblibila prichut cokolada:)
      Na clanek se budu moc tesit:)
      Moc drzim palce, si fakt inspirace:) a urcite nejen pro me:)

      Vymazat
    5. Ořechy jsou záludné v tom. Protein od Reflexu vidím všude a zvažuji ho taky, ale zatím kombinuji Amix CFM s rawem od Sunwarior nebo konopným. Na FB jsem psala do komentů, že mám zásobu seitanu a budu zase stravu měnit ,abych měla bílkoviny zase rostlinného původu. Prostě měním občas a vyhovuje mi to, tyhle moje etapy.:-) Děkuji za povzbuzení krásnými slovy, někdy je to potřeba. :-)

      Vymazat
    6. Anonymní21:47

      Ja prave nemuzu zadne mlecne, takze jen vegan..sojove jsou hnusne a jak pisu, mam jeste problemy se stitnou zlazou, takze soja se vylozene nedoporucuje.. Ty jo, seitan jsem hodne dlouho nemela..mozna ho zkusim konecne vyrobit doma:)
      Taky rada menim jidelnicek, takze chapu:)
      Nemas za co dekovat:) moc Ti fandim:)

      Vymazat
    7. Přála bych si být vegan spíše raw vegan, ale zatím to nejde, tělo to odmítá :-) Soja je problematická je to potravina dost rozporuplná.

      Vymazat
  3. Držím pěsti! Máš krásně našlápnuto!

    OdpovědětVymazat

Prosím neregistrované o použití: název/adresaURL, zadejte jen jméno nebo přezdívku. Prakticky jste stejně anonymní a lépe se v tom orientují čtenáři včetně mě. Děkuji.